Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierogi z kiszoną czerwoną kapustą z grzybami. Ciasto doprawiłam pudrem z grzybów, a kapustę garam masalą.
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 4400
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 26285
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1581
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 4400
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 26285
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1581
Składniki
Kapustę ugotować w niewielkiej ilości wody z liściem laurowym i zielem angielskim 20 minut. W tym samym czasie w drugim garnku namoczyć grzyby a namoczone ugotować 10 minut. Kiedy będą miękkie wyjąć łyżką cedzakową (wodę z gotowania grzybów można wykorzystać do zupy, bulionu lub sosu). Rozgrzać patelnię, wlać olej i dodać garam masalę oraz kminek. Chwilę podsmażyć, dodać grzyby i kapustę (wyjąć liście laurowe), całość smażyć mieszając. Odstawić do wystudzenia. Wystudzone zmielić w maszynce lub w malakserze pulsacyjnie. Przełożyć do miski.
Rozpuścić masło. Mąkę przesiać do miski wraz pudrem z grzybów, wsypać sól, gorącą wodą zalać mąkę i resztę składników. Dodać rozpuszczone masło i wyrabiać kilka minut. Odstawić pod przykryciem.
Rozwałkować ciasto, wykrawać kółka lub kwadraty. Na środku ciasta położyć łyżeczkę farszu, a brzegi zlepiać. Ugotować w osolonym wrzątku aż pierogi wypłyną na wierzch. Okrasić podsmażana cebulką lub boczkiem.