Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Co u was słychać ? Ja dziś przygotowałam dla rodzinki nasze ulubione grzyby boczniaki zrobiłam je inaczej niż zwykle bo w cieście, za zwyczaj robię je w jajku i bułce. Czy również uwielbiacie te właśnie grzyby ?
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 89
Pieczone ziemniaczki z rozmarynem i czosnkiem to absolutny rarytas, a zarazem...
Odsłon: 78
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 89
Pieczone ziemniaczki z rozmarynem i czosnkiem to absolutny rarytas, a zarazem...
Odsłon: 78
Składniki
Na początek przygotować grzyby boczniaki przełożyć je do miski i zalać gorącą gotującą wodą aby je sparzyć, następnie przełożyć na durszlak aby ociekły z nadmiaru wody i ostygły. W czasie gdy grzyby stygną przygotować ciasto do salaterki wbić całe jajka, wsypać sól oraz mąkę i wlać mleko ( łyżka ma być do odmierzenia mąki i mleka ta sama ), wszystko dokładnie wyrobić na jednolitą masę
Gdy mamy już przygotowane ciasto a grzyby ociekły z wody i ostygły, wtedy na patelnię wlać oleju więcej niż na dno patelni lekko go rozgrzać a następnie grzyba za nużyć w cieście i układać na rozgrzanym oleju, smażyć na średnim ogniu z obu stron na złoty kolor. Usmażone grzyby ułożyć na talerzu wyłożonym ręcznikiem kuchennym, mniejsze kawałki grzybów można namaczać w cieście po kilka na raz
Usmażone grzyby w cieście podałam z młodymi ziemniakami oraz surówką ze słoika którą robiłam z cukinią, cebulą i papryką. Tak przygotowane grzyby można dać jako dodatek do obiadu jak również można zjeść z samym chlebem, nadają się do zjedzenia na gorąco jak również gdy wystygną