Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Co u was słychać ? Ja dziś przygotowałam dla rodzinki nasze ulubione grzyby boczniaki zrobiłam je inaczej niż zwykle bo w cieście, za zwyczaj robię je w jajku i bułce. Czy również uwielbiacie te właśnie grzyby ?
Polecam ten przepis na szynkę pieczoną zarówno na obiad podaną z sosem jak i...
Odsłon: 1792
Polecam. Podstawą jest dobry twaróg z dobrymi dodatkami.
Odsłon: 1549
Ta potrawa zawsze jest miłym zaskoczeniem dla rodziny. Wszystkim smakuje. Pol...
Odsłon: 667
Pyszny i aksamitny sernik z korzennymi ciasteczkami i kremem Lotus, To wszyst...
Odsłon: 634
Polecam ten przepis na szynkę pieczoną zarówno na obiad podaną z sosem jak i...
Odsłon: 1792
Polecam. Podstawą jest dobry twaróg z dobrymi dodatkami.
Odsłon: 1549
Ta potrawa zawsze jest miłym zaskoczeniem dla rodziny. Wszystkim smakuje. Pol...
Odsłon: 667
Pyszny i aksamitny sernik z korzennymi ciasteczkami i kremem Lotus, To wszyst...
Odsłon: 634
Składniki
Na początek przygotować grzyby boczniaki przełożyć je do miski i zalać gorącą gotującą wodą aby je sparzyć, następnie przełożyć na durszlak aby ociekły z nadmiaru wody i ostygły. W czasie gdy grzyby stygną przygotować ciasto do salaterki wbić całe jajka, wsypać sól oraz mąkę i wlać mleko ( łyżka ma być do odmierzenia mąki i mleka ta sama ), wszystko dokładnie wyrobić na jednolitą masę
Gdy mamy już przygotowane ciasto a grzyby ociekły z wody i ostygły, wtedy na patelnię wlać oleju więcej niż na dno patelni lekko go rozgrzać a następnie grzyba za nużyć w cieście i układać na rozgrzanym oleju, smażyć na średnim ogniu z obu stron na złoty kolor. Usmażone grzyby ułożyć na talerzu wyłożonym ręcznikiem kuchennym, mniejsze kawałki grzybów można namaczać w cieście po kilka na raz
Usmażone grzyby w cieście podałam z młodymi ziemniakami oraz surówką ze słoika którą robiłam z cukinią, cebulą i papryką. Tak przygotowane grzyby można dać jako dodatek do obiadu jak również można zjeść z samym chlebem, nadają się do zjedzenia na gorąco jak również gdy wystygną