Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grzyby suszone panierowane stanowią doskonałą przystawką na świąteczny stół, można je podawać do gorącego barszczu zamiast pasztecików. Będą wyborną przekąską na sylwestra i karnawał a także fajną alternatywą dla tradycyjnych kotletów.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 277
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1378
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4274
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 277
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1378
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4274
Składniki
Opłukane grzyby przekładamy do garnka, dodajemy obraną cebulę i zalewamy wodą w takiej ilości aby grzyby były przykryte, następnie wrzucamy kilka ziarenek czarnego pieprzu i wsypujemy niewielką ilość soli. Grzyby gotujemy do miękkości, po czym odcedzamy i studzimy ( wywar z grzybów możemy użyć do zupy). Do głębokiego talerza wbijamy jajko rozkłócamy je widelcem. Odsączone z wody grzyby obtaczamy w mące, moczymy w jajku a następnie panierujemy w bułce tartej. Tak przygotowane grzyby smażymy na patelni z rozgrzanym olejem z obu stron na złoty kolor, usmażone grzyby odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.