Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gulasz z mięsa wieprzowego. To danie, zna chyba każdy i każdy ma swój sposób na jego przygotowanie.
Polecam.
Odsłon: 343
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 788
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 350
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z kopytkami, brokułami oraz polędw...
Odsłon: 6189
Przepis na proste i szybkie w przygotowaniu kluseczki z twarogu, mąki i jajek...
Odsłon: 1381
Sznycel wiedeński (Wiener Schnitzel) to tradycyjne danie kuchni austriackiej....
Odsłon: 2874
Polecam.
Odsłon: 343
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 788
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 350
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z kopytkami, brokułami oraz polędw...
Odsłon: 6189
Przepis na proste i szybkie w przygotowaniu kluseczki z twarogu, mąki i jajek...
Odsłon: 1381
Sznycel wiedeński (Wiener Schnitzel) to tradycyjne danie kuchni austriackiej....
Odsłon: 2874
Składniki
Cebulę pokroić w kostkę. Podsmażyć na oleju. Dodać pokrojone w kostkę mięso. Smażyć co jakiś czas mieszając, żeby mięso się obsmażyło. Dodać, pokrojony drobno czosnek. Wsypać sól, pieprz i paprykę. Chwilę podsmażyć i zalać gorącą wodą. Następnie dodać liść laurowy, ziele angielskie i lubczyk. Marchewkę obrać i pokroić w plasterki. Dodać do mięsa. Przykryć i dusić 60-70 minut.
Wyłączyć gaz. Mąkę rozmieszać z niewielką ilością zimnej wody. Wlać do gorącego gulaszu, mieszając żeby nie było grudek.