Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gulasz z mięsa wieprzowego. To danie, zna chyba każdy i każdy ma swój sposób na jego przygotowanie.
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 156
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 306
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1530
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 156
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 306
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1530
Składniki
Cebulę pokroić w kostkę. Podsmażyć na oleju. Dodać pokrojone w kostkę mięso. Smażyć co jakiś czas mieszając, żeby mięso się obsmażyło. Dodać, pokrojony drobno czosnek. Wsypać sól, pieprz i paprykę. Chwilę podsmażyć i zalać gorącą wodą. Następnie dodać liść laurowy, ziele angielskie i lubczyk. Marchewkę obrać i pokroić w plasterki. Dodać do mięsa. Przykryć i dusić 60-70 minut.
Wyłączyć gaz. Mąkę rozmieszać z niewielką ilością zimnej wody. Wlać do gorącego gulaszu, mieszając żeby nie było grudek.