Do góry

Dania główne Przepis na:

gulasz

gulasz

Autor:

Przepisów i artykułów: 210 Ocena: 14255

Dodano:

Odsłon: 25743

Dobre danie na obiad .

Składniki

  • mieso wieprzowe, 70 dkg
  • cebula, 1 duza
  • marchew, 3
  • świeże pomidory, 4 średnie
  • czosnek, 4 ząbki
  • seler,korzeń pietruszki, świeży liść
  • koperek,natka pietruszki, kilka gałązek
  • majeranek,sól ,pieprz,maggi, do smaku
  • cukier, do smaku
  • mąka, 1 łyzka
  • śmietana, 1-2 łyzki
3-4 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
gulasz

Przygotowanie

  1. mięso pokroic w kostkę ,opruszyc maką i usmazyc na rumiano,dodac posiekaną cebulę i jeszcze chwilke posmazyc

  2. przełozyc do garnka ,podlac wodą ,dodać pokrojona marchewkę,selera korzeń pietruszki ,czosnek,dusić

  3. pomidory obrac ze skórki ,pokroic i dodac do gulaszu,dusic do miekkości

  4. ddodac wszystkie przyprawy,nastepnie zageścić, mąkę rozmieszac z wodą,dodac śmietane i wlac do garnka

  5. na koniec dodać posiekany koperek i natkę pietruszki

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń