Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny,aromatyczny i kolorowy!!!!
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2374
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4484
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1509
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 439
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2374
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4484
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1509
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 439
Składniki
Piersi z kurczaka kroimy w paseczki,lub w kostkę.Cebulę obieramy i kroimy w piórka.Wrzucamy cebulę i piersi na rozgrzany olej.Boczek kroimy w kosteczkę bardzo drobną i dodajemy do mięsa i cebuli ,smażymy razem.
Papryki oczyszczamy z pestek,myjemy i kroimy w paski długości ok 5 cm.Pieczarki przekrawamy na pół i kroimy w plasterki.Dodajemy do mięsa i razem smażymy.Gdy puszczą soki z warzyw dodajemy sól,pieprz i czerwoną paprykę do smaku.Dusimy razem do miękkości.
Ogórki kiszone kroimy w paseczki długości ok 5cm i dodajemy do całości.Dolewamy wody do rondla i wszystko razem gotujemy ok 10 minut.
Mąkę i sos z paczki mieszamy dokładnie z zimną wodą,aby nie było grudek,powoli wlewamy do gulaszu dokładnie mieszając.Doprowadzić do wrzenia,gdy sos jest mało gęsty można dodać więcej mąki lub jeszcze jeden sos pieczeniowy( według własnego uznania i upodobań).
Na końcu dodajemy śmietanę( ja najpierw do śmietany dolewam po trochę sosu aby śmietana się ogrzała następnie wlewam powoli do reszty) ,gotujemy chwilę na małym płomieniu.
Polecam z ryżem lub kaszą kus kus. Smacznego!!!!