Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gulasz cygański to rozgrzewające i aromatyczne danie, które zadowoli nawet największych głodomorów! Podawaj gorący, z ulubionymi dodatkami: ryżem, kaszą gryczaną, pieczywem lub ziemniakami. Możesz posypać świeżą natką pietruszki dla świeżości.
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 587
Zupa ogonowa to jedno z klasycznych to dań kuchni polskiej, które z powodzeni...
Odsłon: 75478
Zdrowa, smaczna sałatka śniadaniowa.
Odsłon: 1617
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 587
Zupa ogonowa to jedno z klasycznych to dań kuchni polskiej, które z powodzeni...
Odsłon: 75478
Zdrowa, smaczna sałatka śniadaniowa.
Odsłon: 1617
Składniki
Mięso z indyka oprósz przyprawą do gyrosa, papryką, natką pietruszki oraz odrobiną mąki. Na patelni rozgrzej olej, obsmaż mięso na złoty kolor z każdej strony. Przełóż do garnka.
Teraz przygotuj warzywa. Cukinię możesz obrać, ale nie jest to konieczne. Przekrój na pół, a potem pokrój na półplasterki. Ogórki kiszone odsącz i podziel tak jak cukinię. Z papryki czerwonej pozbądź się gniazda nasiennego i pokrój na większe kawałki. Marchewki obierz, posiekaj na półplasterki. Cebule drobno pokrój, a czosnek obierz, zmiażdż delikatnie nożem i posiekaj.
Na tej samej patelni, na której smażyło się mięso, podsmaż kolejno cebulę, marchewkę i paprykę przez kilka minut.
Dodaj czosnek i smaż jeszcze minutę. Przełóż warzywa do garnka z mięsem. Dodaj do garnka cukinię, pomidory z puszki, wodę, ocet winny, liście laurowe. Gotuj pod przykryciem na małym ogniu przez 25–30 minut, aż mięso i warzywa będą miękkie.
Pod koniec gotowania dodaj pokrojone ogórki kiszone. Dopraw całość solą i pieprzem do smaku. Gotuj jeszcze 5 minut bez przykrycia, aby sos delikatnie zgęstniał.