Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie mięsne , idealne połączenie z kaszą , ryżem .
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2374
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4474
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1494
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 435
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2374
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4474
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1494
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 435
Składniki
Mięso kroimy w średniej wielkości kostkę . W garnku roztapiamy margarynę , dorzucamy mięso i smażymy do momentu jak mięso będzie miało ładny brązowy kolor (czym lepiej przysmażone mięso tym lepszy kolor sosu) . Gdy mięso mamy ładnie usmażone dolewamy zimną wodę , tyle by mięso było zalane lecz nie pływało , dokładamy liść laurowy . Całość dokładnie mieszamy , pozostawiamy do zagotowania następnie zmniejszamy ogień i dusimy około 40 minut do miękkości mięsa .
W między czasie w innym naczyniu robimy zawiesinę z mąki oraz wody . Do naczynia wlewamy wodę dosypujemy mąkę , szczyptę soli oraz śmietanę wszystko dokładnie mieszamy i odstawiamy na bok.
Po upływie tego czasu gdy mięso się dusiło możemy dolać odrobinę wody (jeśli gulasz nam za bardzo zgęstniał) ponownie zagotowujemy , wlewamy naszą zawiesinę z mąki oraz wody (nie musimy wlewać całości , wlewamy tyle na ile chcemy mieć gęsty gulasz) . Na koniec zagotowujemy oraz doprawiamy do smaku pieprzem i innymi przyprawami .