Do góry

Dania główne Przepis na:

Gulasz drobiowy

Gulasz drobiowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 675 Ocena: 10766

Dodano:

Odsłon: 337

Pyszny sposób na piersi kurczaka

Składniki

  • filety z piersi kurczaka ok. 50 dag
  • średnia cebula
  • ząbek czosnku 2
  • papryka czerwona 1 średnia
  • passata pomidorowa 1 szkl.
  • bulion drobiowy 1/3 szkl.
  • koncentrat pomidorowy 1 pełna łyżeczka
  • papryka słodka 1/2 łyżeczki
  • suszone oregano 1 łyżeczka
  • sól, pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Gulasz drobiowy

Przygotowanie

  1. Na patelni lub w garnku podgrzać olej, włożyć pokrojoną w kosteczkę cebulę i co chwilę mieszając zeszklić ją. Pod koniec dodać przeciśnięty przez praskę lub drobno pokrojony czosnek.
    Dodać pokrojoną w kostkę paprykę i mieszając smażyć przez 1 minutę.
    Dodać pokrojoną w kostkę pierś kurczaka i obsmażyć ją z każdej strony. Doprawić solą i pieprzem oraz dodać oregano i paprykę w proszku. Wlać bulion (najlepiej gorący) a po chwili dodać passatę pomidorową oraz koncentrat pomidorowy. Wymieszać i zagotować. Gotować ok. 2 minuty. Na koniec można dodać mąkę ziemniaczaną aby sos był szklisty i się nie rozwarstwiał. Podawać z ryżem, kaszą lub makaronem. Smacznego :-)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 14 maja Jak Lew lubię czasem zjeść ... jakiegoś kurczaka ;) MIODZIO, biorę bez pytania :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń