Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Składniki
Na patelni lub w garnku podgrzać olej, włożyć pokrojoną w kosteczkę cebulę i co chwilę mieszając zeszklić ją. Pod koniec dodać przeciśnięty przez praskę lub drobno pokrojony czosnek. Dodać pokrojoną w kostkę paprykę i mieszając smażyć przez 1 minutę. Dodać pokrojoną w kostkę pierś kurczaka i obsmażyć ją z każdej strony. Doprawić solą i pieprzem oraz dodać oregano i paprykę w proszku. Wlać bulion (najlepiej gorący) a po chwili dodać passatę pomidorową oraz koncentrat pomidorowy. Wymieszać i zagotować. Gotować ok. 2 minuty. Na koniec można dodać mąkę ziemniaczaną aby sos był szklisty i się nie rozwarstwiał. Podawać z ryżem, kaszą lub makaronem. Smacznego :-)