Do góry

Dania główne Przepis na:

Gulasz drobiowy

Gulasz drobiowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 159 Ocena: 1551

Dodano:

Odsłon: 219

Gulasz z kurczaka, przygotujemy dużo szybciej, niż z mięsa wieprzowego. Jeśli nie macie wiele czasu, a chcecie przygotować pyszny obiad, to taki gulasz będzie świetnym rozwiązaniem. Możecie go podać z ryżem, kaszą, makaronem, ziemniakami, czy różnego rodzaju kluskami. Co kto lubi :)

Składniki

  • 2 duże pojedyncze piersi z kurczaka
  • 1 duża cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 1/3 papryki czerwonej
  • 1/3 papryki zielonej
  • 1,5 szklanki bulionu drobiowego, lub wody
  • sól, pieprz, papryka słodka, curry
  • olej do smażenia
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Gulasz drobiowy

Przygotowanie

  1. Piersi pokroić w kostkę. Przyprawić solą, pieprzem, papryką i curry.
    Odstawić na minimum pół godziny. Po tym czasie podsmażyć je na oleju.
    Kiedy będą już gotowe, przełożyć z patelni na talerz, lub miskę.
    Na tej samej patelni, usmażyć pokrojoną cebulę. Pod koniec smażenia,
    dodać drobno pokrojony czosnek. Następnie dodać pokrojoną na małe
    kawałki paprykę. Chwilę podsmażyć.
    Dodać wcześniej podsmażone piersi.
    Podlać bulionem.

  2. Podgotować kilka minut, następnie przykryć i dusić
    10 minut.
    Można zagęścić mąką, ale ja nie zagęszczałam.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń