Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gulasz z kurczaka, przygotujemy dużo szybciej, niż z mięsa wieprzowego. Jeśli nie macie wiele czasu, a chcecie przygotować pyszny obiad, to taki gulasz będzie świetnym rozwiązaniem. Możecie go podać z ryżem, kaszą, makaronem, ziemniakami, czy różnego rodzaju kluskami. Co kto lubi :)
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22115
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 131
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 402
Rzodkiewki najczęściej zajadamy chrupiące jako dodatek do kanapek lub sałatek...
Odsłon: 128
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 173
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22115
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 131
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 402
Rzodkiewki najczęściej zajadamy chrupiące jako dodatek do kanapek lub sałatek...
Odsłon: 128
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 173
Składniki
Piersi pokroić w kostkę. Przyprawić solą, pieprzem, papryką i curry. Odstawić na minimum pół godziny. Po tym czasie podsmażyć je na oleju. Kiedy będą już gotowe, przełożyć z patelni na talerz, lub miskę. Na tej samej patelni, usmażyć pokrojoną cebulę. Pod koniec smażenia, dodać drobno pokrojony czosnek. Następnie dodać pokrojoną na małe kawałki paprykę. Chwilę podsmażyć. Dodać wcześniej podsmażone piersi. Podlać bulionem.
Podgotować kilka minut, następnie przykryć i dusić 10 minut. Można zagęścić mąką, ale ja nie zagęszczałam.