Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, lekki gulasz o delikatnym mięsku, z papryką oraz pieczarkami. Podczas podania oprószony startą mozzarellą. Polecam
patelnia, miska, nóż, łyżka drewniana,
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7344
Marynowana papryka, nadziana wcześniej kapustą, to jest przysmak węgierski i...
Odsłon: 133
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 82
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 73
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 156
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7344
Marynowana papryka, nadziana wcześniej kapustą, to jest przysmak węgierski i...
Odsłon: 133
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 82
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 73
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 156
Składniki
Mięso myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowy i kroimy w większą kostkę. Przekładamy do miski , dodajemy oliwę , przyprawę do drobiu, czosnek granulowany , soli i pieprzu do smaku oraz kurkumę i paprykę , całość dokładnie mieszamy , zakrywamy ścierką i odstawiamy na 30 minut w celu przegryzienia smaków. Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę, papryki oczyszczamy z gniazd nasiennych i kroimy w małe kawałki. Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plasterki. Na głębszej patelni rozgrzewamy masło klarowne dodajemy pokrojona cebulę oraz posiekane ząbki czosnku, podsmażamy do zeszklenia , następnie dodajemy przygotowane mięso. Podsmażamy około 10 minut po czym dodajemy pieczarki i podsmażamy kolejne 10 minut, na koniec dodajemy pokrojoną paprykę. Podsmażamy kilka minut , podlewamy bulionem drobiowym i dusimy do miękkości warzyw pod przykryciem na małym ogniu palnika, gulasz zagęszczamy mąką wymieszaną w wodzie. Smacznego Rada; Gulasz można zabielić śmietaną 30 %.
Gulasz gotowy do podania.