Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny, pikantny gulasz dla niespodziewanych gości.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10981
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1182
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11644
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 903
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10981
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1182
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11644
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 903
Składniki
Wykonanie: Filety dokładnie umyć, osuszyć, pokroić w kostkę według uznania, oprószyć solą, pieprzem i słodką papryką. Zrumienić na rozgrzanym oleju, przełożyć do rondelka, zalać szklaną bulionu z kostki, przykryć i dusić na małym ogniu przez 10 minut. Cebulę posiekać zeszklić na oleju i dodać do mięsa. Na czystą patelnię wlać odrobinę wody i włożyć pokrojone w kostkę banany. Dusić na małym ogniu stale mieszając. Gdy banany lekko się rozgotują, dodać curry, szczyptę papryki mielonej ostrej i przecier pomidorowy, jeszcze chwilę dusić, przełożyć do mięsa. Jeszcze wszystko razem dusić przez 10 minut. Podawać najlepiej z ryżem. SMACZNEGO.