Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny, pikantny gulasz dla niespodziewanych gości.
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 122
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20717
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 26902
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1080
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4409
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 122
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20717
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 26902
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1080
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4409
Składniki
Wykonanie: Filety dokładnie umyć, osuszyć, pokroić w kostkę według uznania, oprószyć solą, pieprzem i słodką papryką. Zrumienić na rozgrzanym oleju, przełożyć do rondelka, zalać szklaną bulionu z kostki, przykryć i dusić na małym ogniu przez 10 minut. Cebulę posiekać zeszklić na oleju i dodać do mięsa. Na czystą patelnię wlać odrobinę wody i włożyć pokrojone w kostkę banany. Dusić na małym ogniu stale mieszając. Gdy banany lekko się rozgotują, dodać curry, szczyptę papryki mielonej ostrej i przecier pomidorowy, jeszcze chwilę dusić, przełożyć do mięsa. Jeszcze wszystko razem dusić przez 10 minut. Podawać najlepiej z ryżem. SMACZNEGO.