Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny, pikantny gulasz dla niespodziewanych gości.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336699
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4122
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423260
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2645
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336699
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4122
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423260
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2645
Składniki
Wykonanie: Filety dokładnie umyć, osuszyć, pokroić w kostkę według uznania, oprószyć solą, pieprzem i słodką papryką. Zrumienić na rozgrzanym oleju, przełożyć do rondelka, zalać szklaną bulionu z kostki, przykryć i dusić na małym ogniu przez 10 minut. Cebulę posiekać zeszklić na oleju i dodać do mięsa. Na czystą patelnię wlać odrobinę wody i włożyć pokrojone w kostkę banany. Dusić na małym ogniu stale mieszając. Gdy banany lekko się rozgotują, dodać curry, szczyptę papryki mielonej ostrej i przecier pomidorowy, jeszcze chwilę dusić, przełożyć do mięsa. Jeszcze wszystko razem dusić przez 10 minut. Podawać najlepiej z ryżem. SMACZNEGO.