Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny, pikantny gulasz dla niespodziewanych gości.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 221
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 798
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 930
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2827
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 221
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 798
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 930
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2827
Składniki
Wykonanie: Filety dokładnie umyć, osuszyć, pokroić w kostkę według uznania, oprószyć solą, pieprzem i słodką papryką. Zrumienić na rozgrzanym oleju, przełożyć do rondelka, zalać szklaną bulionu z kostki, przykryć i dusić na małym ogniu przez 10 minut. Cebulę posiekać zeszklić na oleju i dodać do mięsa. Na czystą patelnię wlać odrobinę wody i włożyć pokrojone w kostkę banany. Dusić na małym ogniu stale mieszając. Gdy banany lekko się rozgotują, dodać curry, szczyptę papryki mielonej ostrej i przecier pomidorowy, jeszcze chwilę dusić, przełożyć do mięsa. Jeszcze wszystko razem dusić przez 10 minut. Podawać najlepiej z ryżem. SMACZNEGO.