Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty, szybki gulasz drobiowy podany z ziemniakami i mizerią to pomysł na szybki obiad. Polecam
nóż, patelnia, deska , ręcznik papierowy, rondel, łyżka,
Ciasto jest pyszne. Można powiedzieć też, że zdrowe.
Odsłon: 1300
Prosta i szybka w przygotowaniu , smakuje wyśmienicie.
Odsłon: 104
Polecam. Sprawdziłam. To jest dobre. Syci i odżywia.
Odsłon: 192
Ciasto jest pyszne. Można powiedzieć też, że zdrowe.
Odsłon: 1300
Prosta i szybka w przygotowaniu , smakuje wyśmienicie.
Odsłon: 104
Polecam. Sprawdziłam. To jest dobre. Syci i odżywia.
Odsłon: 192
Składniki
Filet z indyka oczyść z błonek umyć, osuszyć i pokroić na niewielkie kawałki. Oprószyć delikatnie solą , pieprzem oraz przyprawą do drobiu. Odłożyć na 30 minut. w celu przegryzienia smaków. Następnie kawałki mięsa obtoczyć w mące. Na większej patelni rozgrzać dobrze masło, włożyć przygotowane mięso , podsmażyć do zarumienienia. Mięso po podsmażeniu przełożyć na talerz. Pieczarki obrać i pokroić w pół plasterki. Obraną cebulę i ząbki czosnku pokroić w kostkę. Cebulę podsmażyć do zeszklenia razem z pokrojonym czosnkiem na tłuszczu, w którym smażyło się mięso. Dodać pokrojone pieczarki. Smażyć do miękkości. Mięso przełożyć do rondla, dodać podsmażone pieczarki z całą zawartością patelni , wlać bulion i dusić około 15 minut. W razie potrzeby doprawić do smaku pieprzem i solą , a najlepiej według swojego uznania. Podawać do drugiego dania ( u mnie ziemniaczki i mizeria ). Smacznego
Danie gotowe do podania.