Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam pyszne danie na obiad :)
Ćwiartki z kurczaka gotujemy, następnie obieramy z mięsa. Mięso kroimy na małe kawałki.
Do garnka dajemy posiekaną cebulę, 0,5 kostki rosołowej i trochę oleju-całość chwilkę podsmażamy, dodajemy rozmrożone warzywa na patelnię oraz mięso i wszystko chwilkę podsmażamy.
Następnie zalewamy wodą i dusimy około 10 minut. Dodajemy przyprawy oraz mąkę zmieszaną z 250 ml wody.
Całość mieszamy by nie porobiły się grudki. Gotujemy chwilę, ściągamy z ognia, dodajemy śmietanę oraz natkę z pietruszki.
RYŻ
Do garnka dajemy masło oraz pokrojoną w kostkę cebulę oraz czosnek i startą na grubych oczkach marchew. Całość chwilę podsmażamy, wsypujemy ryż, podlewamy wodą i gotujemy, gdy ryż wsiąknie wodę, dolewamy ponownie wodę i dodajemy również przyprawy czyli pieprz, sól, curry oraz kurkumę.Gotujemy aż do miękkości ryżu.
Ryż podajemy z gulaszem.
Pierwszy raz robiłam gulasz z czegoś innego niż wieprzowina. Polecam!
Odsłon: 23741
Gulasz z serduszek drobiowych to hit kulinarny w moim domu. Niektórych może z...
Odsłon: 17095
Najwspanialsze lemoncello, trunek mocny i radosny. Uwaga, wchodzi jak soczek...
Odsłon: 220
Pyszne i delikatne naleśniki z chrupiącym brzegiem oraz serowym nadzieniem w...
Odsłon: 1374
Kurczak Kung Pao to danie azjatyckie, które wyróżnia się chrupkością kurczaka...
Odsłon: 154
Zapiekanka wiejska - czyli prosta zapiekanka ziemniaczana z boczkiem - to szy...
Odsłon: 219
Najwspanialsze lemoncello, trunek mocny i radosny. Uwaga, wchodzi jak soczek...
Odsłon: 220
Pyszne i delikatne naleśniki z chrupiącym brzegiem oraz serowym nadzieniem w...
Odsłon: 1374
Kurczak Kung Pao to danie azjatyckie, które wyróżnia się chrupkością kurczaka...
Odsłon: 154
Zapiekanka wiejska - czyli prosta zapiekanka ziemniaczana z boczkiem - to szy...
Odsłon: 219
Składniki
Ćwiartki z kurczaka gotujemy, następnie obieramy z mięsa. Mięso kroimy na małe kawałki.
Do garnka dajemy posiekaną cebulę, 0,5 kostki rosołowej i trochę oleju-całość chwilkę podsmażamy, dodajemy rozmrożone warzywa na patelnię oraz mięso i wszystko chwilkę podsmażamy. Następnie zalewamy wodą i dusimy około 10 minut. Dodajemy przyprawy oraz mąkę zmieszaną z 250 ml wody. Całość mieszamy by nie porobiły się grudki. Gotujemy chwilę, ściągamy z ognia, dodajemy śmietanę oraz natkę z pietruszki.
RYŻ Do garnka dajemy masło oraz pokrojoną w kostkę cebulę oraz czosnek i startą na grubych oczkach marchew. Całość chwilę podsmażamy, wsypujemy ryż, podlewamy wodą i gotujemy, gdy ryż wsiąknie wodę, dolewamy ponownie wodę i dodajemy również przyprawy czyli pieprz, sól, curry oraz kurkumę.Gotujemy aż do miękkości ryżu.
Ryż podajemy z gulaszem.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Burgery wołowe z grilla
Dania główne
Bryzol
Dania główne
Chłopski garnek z kiełbasą i ziemniakami
Dania główne
Tarta ze szparagami
Burgery wołowe z grilla
Aromatyczna klasyka. Jak zwykle dania grillowe powinny być wyraziste, łatwe i...
Odsłon: 30
Bryzol
Obowiązkowa pozycja na stołówkach pracowniczych i barach w czasach PRLu
Odsłon: 504