Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gulasz drobiowy podany z ziemniakami i ogórkiem kiszonym.
Idealny do zupy Pho.
Odsłon: 37
Kotlety mielone po morawsku to ponoć specjał znany w rejonie Moraw od czasów...
Odsłon: 993
Nasze ciasto "Jaskiniowiec" to prawdziwa uczta dla miłośników słodkich deseró...
Odsłon: 35010
Idealny do zupy Pho.
Odsłon: 37
Kotlety mielone po morawsku to ponoć specjał znany w rejonie Moraw od czasów...
Odsłon: 993
Nasze ciasto "Jaskiniowiec" to prawdziwa uczta dla miłośników słodkich deseró...
Odsłon: 35010
Składniki
Kawałki kurczaka czyścimy, myjemy w bieżącej wodzie, gotujemy 30 minut w osolonej wodzie. Ugotowane ćwiartki studzimy, obieramy z mięsa, kroimy w kawałki.
Kawałki mięsa dodajemy do wywaru, dodajemy domową włoszczyznę, liść laurowy, ziele angielskie i gotujemy 15 minut do momentu zmiękczenia włoszczyzny. Dodajemy pokrojone ząbki czosnku, drobno pokrojoną natkę pietruszki i koper, doprawiamy pieprzem ziołowym i solą do smaku, zagęszczamy i lekko zabielamy sos. Doprowadzamy do zagotowania i kończymy przygotowywanie sosu.
W między czasie gotujemy ziemniaki. Ugotowany sos podajemy z ziemniakami i ogórkiem kiszonym. Smacznego!!!