Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 112 Ocena: 2828
Dodano: 30.03.2014
Odsłon: 8149
3-4 os. | > 60 min | łatwe | tanie |
Mięso myję, suszę na ręczniku papierowym i kroję w kawałki. Do miski wsypuję mąkę, sól i pieprz, obtaczam kawałki mięsa. Na maśle podsmażam pokrojoną w kostkę cebulę. Do zeszklonej cebuli dodaję mięso i smażę do zrumienienia. Dodaję liście laurowe i goździki. Podsmażam przez chwilę, podlewam rosołem, sosem sojowym i odrobiną octu, dodaję pokrojone warzywa i duszę pod przykryciem do miękkości, co jakiś czas mieszając by się nie przypalił. Jak mięso zmięknie, a sos się zredukuje i zgęstnieje doprawiam ewentualnie solą i pieprzem. Najlepiej smakuje z ziemniakami z wody i surówką z czerwonej kapusty. Ja zaś podałam z białym pieczywem :)
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

hyh 31 marca 2014Zgłoś do usunięcia
Nigdy nie slyszalem o holenderskiej wersji , musze podzialac kuchni i go zrobic12 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 30 marca 2014Zgłoś do usunięcia
super sprawa...10 Kto głosował? | Odpowiedz