Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 09-03-2013
Moja pyszna wariacja na temat boeuf bourguignon
Tajemnicą dobrej kiełbasy drobiowej jest jej wyrobienie, indyk wcale nie jest...
Odsłon: 318
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 253
Ile kucharek tyle przepisów na sos tatarski:) Moja propozycja to sos tatarski...
Odsłon: 177
Sernik przygotowałam z przepisu KORAL - oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 745
Tajemnicą dobrej kiełbasy drobiowej jest jej wyrobienie, indyk wcale nie jest...
Odsłon: 318
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 253
Ile kucharek tyle przepisów na sos tatarski:) Moja propozycja to sos tatarski...
Odsłon: 177
Sernik przygotowałam z przepisu KORAL - oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 745
Składniki
Przez dobę marynowałam pół kilograma pokrojonej karkówki w ciemnym sosie sojowym, oleju, papryce słodkiej z 2 listkami laurowymi i zielem angielskim. Do rozgrzanego garnka wrzuciłam zamarynowane mięso i obsmażyłam. Po chwili dodałam 2 posiekane małe cebule i marchewkę pokrojoną w plasterki. Po około 5 minutach wcisnęłam duży ząbek czosnku i dodałam garść natki pietruszki. Po chwili dodałam 150 ml czerwonego, wytrawnego wina, czubatą łyżeczkę koncentratu pomidorowego, pół łyżeczki tymianku, 250 ml wody i opieprzyłam. Gulasz nie wymaga solenia. Dusiłam pod przykryciem do miękkości mięsa. Na koniec oprószyłam mąką, aby sos zgęstniał. Podałam z ziemniakami, choć wydaje mi się, że ten gulasz najlepiej smakowałby z kopytkami.