Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki, delikatny, rozgrzewający, idealny na te chłodne dni.
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 1042
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 7709
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 1042
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 7709
Składniki
Mięso kroimy w grubą kostkę, przekładamy do garnka i do niego dodajemy: obrane i pokrojone w plastry marchew, pietruszkę, ziemniaki, cebulę, ziele angielskie, liście laurowe oraz tymianek.
Do całości dodajemy jeszcze połowę poszatkowanej natki pietruszki, 1 płaską łyżkę soli oraz 1/4 łyżeczki pieprzu.
Całość mieszamy i podlewamy wodą, tak aby ta woda była widoczna ale nie przykrywała nam warzyw i mięsa. Garnek z zawartością doprowadzamy do wrzenia i zmniejszamy ogień na najmniejszy dusimy całość do miękkości mięsa pod przykryciem. Tak około 1,5 godziny. Pod koniec gotowania w razie potrzeby doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy na gorąco z pajdą chleba. Smacznego !!!
;-D
;-)))
;-d