Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki, delikatny, rozgrzewający, idealny na te chłodne dni.
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2601
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 3973
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102109
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6477
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2601
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 3973
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102109
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6477
Składniki
Mięso kroimy w grubą kostkę, przekładamy do garnka i do niego dodajemy: obrane i pokrojone w plastry marchew, pietruszkę, ziemniaki, cebulę, ziele angielskie, liście laurowe oraz tymianek.
Do całości dodajemy jeszcze połowę poszatkowanej natki pietruszki, 1 płaską łyżkę soli oraz 1/4 łyżeczki pieprzu.
Całość mieszamy i podlewamy wodą, tak aby ta woda była widoczna ale nie przykrywała nam warzyw i mięsa. Garnek z zawartością doprowadzamy do wrzenia i zmniejszamy ogień na najmniejszy dusimy całość do miękkości mięsa pod przykryciem. Tak około 1,5 godziny. Pod koniec gotowania w razie potrzeby doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy na gorąco z pajdą chleba. Smacznego !!!
;-D
;-)))
;-d