Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki, delikatny, rozgrzewający, idealny na te chłodne dni.
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231800
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4974
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36467
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231800
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4974
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36467
Składniki
Mięso kroimy w grubą kostkę, przekładamy do garnka i do niego dodajemy: obrane i pokrojone w plastry marchew, pietruszkę, ziemniaki, cebulę, ziele angielskie, liście laurowe oraz tymianek.
Do całości dodajemy jeszcze połowę poszatkowanej natki pietruszki, 1 płaską łyżkę soli oraz 1/4 łyżeczki pieprzu.
Całość mieszamy i podlewamy wodą, tak aby ta woda była widoczna ale nie przykrywała nam warzyw i mięsa. Garnek z zawartością doprowadzamy do wrzenia i zmniejszamy ogień na najmniejszy dusimy całość do miękkości mięsa pod przykryciem. Tak około 1,5 godziny. Pod koniec gotowania w razie potrzeby doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy na gorąco z pajdą chleba. Smacznego !!!
;-D
;-)))
;-d