Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jagnięcina jest niezwykle smacznym mięsem i o wiele łatwiejszym i szybszym w przygotowaniu niż wołowina. Mięso rozpływa się w ustach.
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9315
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 1962
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 3987
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 486
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 257
Buraczki z papryką i cebulą to pyszny i zdrowy dodatek do obiadów. Buraczki s...
Odsłon: 336
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9315
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 1962
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 3987
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 486
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 257
Buraczki z papryką i cebulą to pyszny i zdrowy dodatek do obiadów. Buraczki s...
Odsłon: 336
Składniki
Mięso najlepiej pokroić w dużą kostkę, nie trzeba przejmować się białymi częściami, wszystko ładnie się rozgotuje a mięso będzie kleiste. Mięso obtacza się w mące i obsmaża na rumiano partiami. Na koniec rumieni się samą cebulę i gdy prawie jest gotowa obsmaża się jeszcze przyprawy, oprócz soli i koncentratu.
Gdy całość zacznie pachnieć dodaje się obsmażone mięso, dodaje się koncentrat. Jeszcze butelka wina i uzupełnienie wodą, tak aby mięso było zakryte. Jagnięcinę soli się pod konic, wtedy ładniej zmięknie. Gulasz powinien się dusić po przykryciem 1,5 h będzie jeszcze w kawałkach. Jeśli mięso ma się samo rozchodzić- to 2 h. Po pierwszej godzinie trzeba sprawdzać czy nie przywiera- używałam brytfanny teflonowej. Jeśli sos samoistnie nie zagęścił się odpowiednio, warto zrobić to jeszcze mąką rozrobioną w wodzie.
Smacznego :)