Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jagnięcina jest niezwykle smacznym mięsem i o wiele łatwiejszym i szybszym w przygotowaniu niż wołowina. Mięso rozpływa się w ustach.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 384
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 258
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1401
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 384
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 258
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1401
Składniki
Mięso najlepiej pokroić w dużą kostkę, nie trzeba przejmować się białymi częściami, wszystko ładnie się rozgotuje a mięso będzie kleiste. Mięso obtacza się w mące i obsmaża na rumiano partiami. Na koniec rumieni się samą cebulę i gdy prawie jest gotowa obsmaża się jeszcze przyprawy, oprócz soli i koncentratu.
Gdy całość zacznie pachnieć dodaje się obsmażone mięso, dodaje się koncentrat. Jeszcze butelka wina i uzupełnienie wodą, tak aby mięso było zakryte. Jagnięcinę soli się pod konic, wtedy ładniej zmięknie. Gulasz powinien się dusić po przykryciem 1,5 h będzie jeszcze w kawałkach. Jeśli mięso ma się samo rozchodzić- to 2 h. Po pierwszej godzinie trzeba sprawdzać czy nie przywiera- używałam brytfanny teflonowej. Jeśli sos samoistnie nie zagęścił się odpowiednio, warto zrobić to jeszcze mąką rozrobioną w wodzie.
Smacznego :)