Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie wszyscy przyzwyczajeni są do smaków, które nie są „wpajane” nam od dziecka. Mamy na myśli drób wieprzowinę i nie lada gratkę, wołowinę. Z tą ostatnią to ciężko z „obrobieniem”. Twarda, łykowata i takie tam (większość tak uważa). Szkoda, że nie nauczeni jesteśmy urozmaicenia. A co powiecie na jagnięcinę? Dobrze przygotowana rozpływa się w ustach. Dodatek gruszki i cynamonu jest poezją. Wydaje się ekstrawaganckim daniem, jednak pamiętać trzeba, że takimi daniami były „standardy” jeszcze przed kilkudziesięcioma laty.
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 452
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 452
Składniki
Mięso kroimy w kostkę. Cebule, czosnek i seler siekamy. Gruszki i marchew ścieramy na tarce o dużych oczkach. Mięso podsmażamy na oleju. Wrzucamy posiekane warzywa. Chwilę dusimy pod przykryciem. Dodajemy gruszki i marchew, smażymy. Wlewamy wino, dodajemy cynamon i gałązkę rozmarynu. Odparowujemy alkohol. Zalewamy bulionem i gotujemy na średnim ogniu przez 30 minut. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.