Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wariacja moja na temat tego wyśmienitego dania. Obowiązkowo z suszonymi grzybkami i sosem pieczeniowym. Opcjonalnie trochę papryki. Można podawać z ziemniakami lub innym dodatkiem.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112994
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 348
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 694
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 539
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112994
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 348
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 694
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 539
Składniki
1. Mięso kroję w kostki ok. 1x1cm . 2. W rondlu rozpuszczam smalec gęsi i wkładam mięso, smażę po obu stronach. 3. Przyprawiam i dodaję bulion ok. 100-200ml (ja wykorzystuję wcześniej przygotowany i zamrożony) 4. Dodaję grzyby i pokrojoną w kostkę cebulę. Opcjonalnie można dodać paprykę bez skórki.
5. Duszę ok. godziny na małym gazie. 6. Smakuję i ewentualnie doprawiam. 7. Zaciągam sosem pieczeniowym. 8. Podaję z ziemniakami.