Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wariacja moja na temat tego wyśmienitego dania. Obowiązkowo z suszonymi grzybkami i sosem pieczeniowym. Opcjonalnie trochę papryki. Można podawać z ziemniakami lub innym dodatkiem.
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 84
Ten przepis idealnie sprawdzi się w momencie, kiedy zabrakło Wam pieczywa i n...
Odsłon: 17816
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 444
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 5389
Prostaczek to – jak sama nazwa wskazuje – bardzo proste ciasto: zarówno jeśli...
Odsłon: 2821
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 84
Ten przepis idealnie sprawdzi się w momencie, kiedy zabrakło Wam pieczywa i n...
Odsłon: 17816
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 444
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 5389
Prostaczek to – jak sama nazwa wskazuje – bardzo proste ciasto: zarówno jeśli...
Odsłon: 2821
Składniki
1. Mięso kroję w kostki ok. 1x1cm . 2. W rondlu rozpuszczam smalec gęsi i wkładam mięso, smażę po obu stronach. 3. Przyprawiam i dodaję bulion ok. 100-200ml (ja wykorzystuję wcześniej przygotowany i zamrożony) 4. Dodaję grzyby i pokrojoną w kostkę cebulę. Opcjonalnie można dodać paprykę bez skórki.
5. Duszę ok. godziny na małym gazie. 6. Smakuję i ewentualnie doprawiam. 7. Zaciągam sosem pieczeniowym. 8. Podaję z ziemniakami.