Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wariacja moja na temat tego wyśmienitego dania. Obowiązkowo z suszonymi grzybkami i sosem pieczeniowym. Opcjonalnie trochę papryki. Można podawać z ziemniakami lub innym dodatkiem.
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 30
Przepis dnia
Bardzo proste ciasteczka z francuskim rodowodem. Magdalenki są delikatne, lek...
Odsłon: 2384
Przepis dnia
Przepis na pyszniutkie, delikatne kluseczki serowo-bananowe. Robi się je błys...
Odsłon: 10522
Najbardziej spektakularnym ciastem na przyjęciu weselnym jest zwykle piętrowy...
Odsłon: 6055
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 30
Przepis dnia
Bardzo proste ciasteczka z francuskim rodowodem. Magdalenki są delikatne, lek...
Odsłon: 2384
Przepis dnia
Przepis na pyszniutkie, delikatne kluseczki serowo-bananowe. Robi się je błys...
Odsłon: 10522
Najbardziej spektakularnym ciastem na przyjęciu weselnym jest zwykle piętrowy...
Odsłon: 6055
Składniki
1. Mięso kroję w kostki ok. 1x1cm . 2. W rondlu rozpuszczam smalec gęsi i wkładam mięso, smażę po obu stronach. 3. Przyprawiam i dodaję bulion ok. 100-200ml (ja wykorzystuję wcześniej przygotowany i zamrożony) 4. Dodaję grzyby i pokrojoną w kostkę cebulę. Opcjonalnie można dodać paprykę bez skórki.
5. Duszę ok. godziny na małym gazie. 6. Smakuję i ewentualnie doprawiam. 7. Zaciągam sosem pieczeniowym. 8. Podaję z ziemniakami.