Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wariacja moja na temat tego wyśmienitego dania. Obowiązkowo z suszonymi grzybkami i sosem pieczeniowym. Opcjonalnie trochę papryki. Można podawać z ziemniakami lub innym dodatkiem.
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37407
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 57
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 132
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 118
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37407
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 57
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 132
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 118
Składniki
1. Mięso kroję w kostki ok. 1x1cm . 2. W rondlu rozpuszczam smalec gęsi i wkładam mięso, smażę po obu stronach. 3. Przyprawiam i dodaję bulion ok. 100-200ml (ja wykorzystuję wcześniej przygotowany i zamrożony) 4. Dodaję grzyby i pokrojoną w kostkę cebulę. Opcjonalnie można dodać paprykę bez skórki.
5. Duszę ok. godziny na małym gazie. 6. Smakuję i ewentualnie doprawiam. 7. Zaciągam sosem pieczeniowym. 8. Podaję z ziemniakami.