Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wariacja moja na temat tego wyśmienitego dania. Obowiązkowo z suszonymi grzybkami i sosem pieczeniowym. Opcjonalnie trochę papryki. Można podawać z ziemniakami lub innym dodatkiem.
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2609
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 4109
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102123
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6487
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2609
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 4109
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102123
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6487
Składniki
1. Mięso kroję w kostki ok. 1x1cm . 2. W rondlu rozpuszczam smalec gęsi i wkładam mięso, smażę po obu stronach. 3. Przyprawiam i dodaję bulion ok. 100-200ml (ja wykorzystuję wcześniej przygotowany i zamrożony) 4. Dodaję grzyby i pokrojoną w kostkę cebulę. Opcjonalnie można dodać paprykę bez skórki.
5. Duszę ok. godziny na małym gazie. 6. Smakuję i ewentualnie doprawiam. 7. Zaciągam sosem pieczeniowym. 8. Podaję z ziemniakami.