Do góry

Dania główne Przepis na:

Gulasz Paprykowy

Gulasz Paprykowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 628 Ocena: 5976

Dodano:

Odsłon: 339

Tak niewiele nam potrzeba na pyszny obiadek.

Składniki

  • 1 kg szynki wieprzowej
  • Pomysł na gulasz paprykowy
  • 4 papryki czerwone
  • Sól
  • Pieprz
  • Olej do smażenia
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1. Mięso kroimy w kostkę, prużymy na rozgrzanym oleju.
    2. Doprawiamy pieprzem oraz solą, podlewamy wodą.

  2. 3. Kiedy mięso jest już prawie miękkie, dodajemy pokrojone papryki.

  3. 4. Na koniec rozgrabimy sos w ½ szk. wody.
    5. Hartując wlewamy do mięsa, chwilę gotujemy.

  4. 6. Danie gotowe.
    7. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń