Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 105 Ocena: 6891
Dodano: 05.04.2008
Odsłon: 5791
1-2 os. | 60 min | średnie | przystępne |
-cebule obieramy i kroimy w drobna kostkę i smażymy na oleju -pomidory obieramy ze skorki i kroimy w kostkę,czosnek kroimy w kostkę i razem z pomidorami wrzucamy do cebuli i razem dalej smażymy -papryki oczyszczamy z pestek,myjemy i kroimy w kosteczkę i dodajemy do rondla z reszta składników -pierś dokładnie myjemy i kroimy w kostkę i wrzucamy do reszty składników -następnie dodajemy kostkę mięsną , pieprz , kucharek i przyprawę do gulaszu -po czym dodać śmietanę -do całości dodajemy ok 0.25 litra wody i dusimy ok 25 minut pod przykryciem od czasu do czasu mieszając Podawać z ryżem.Smacznego
Na skróty
Komentarze do przepisu (4)

papik 22 grudnia 2010Zgłoś do usunięcia
Ja dodałam trochę pieczarek. Super.10 Kto głosował? | Odpowiedz

annawk 10 listopada 2009Zgłoś do usunięcia
faktycznie, przepis bardzo podobny - po prostu wiemy co dobre :)10 Kto głosował? | Odpowiedz

agulam22 03 kwietnia 2009Zgłoś do usunięcia
Cieszę się że podoba Ci sie ten przepis.Ja nie mogę zbyt mocno doprawiać potraw ze względu na moją córeczke,jest jeszcze mała i nie lubi wyrażnch i ostrych smaków.Pozdrawiam.10 Kto głosował? | Odpowiedz

Lolka26 02 kwietnia 2009Zgłoś do usunięcia
Ugotowałam ten gulasz dziś na obiad i stwierdzam, że dawno nie jadłam tak pysznego dania. Wprowadziłam tylko drobne modyfikacje: zamiast świeżych pomidorów dodałam pomidory bez skórki z puszki, paprykę podsmażyłam z cebulką, przyprawy w znacznie większych proporcjach + odrobinę ;) chilli. PYCHA!!!10 Kto głosował? | Odpowiedz