Do góry

Dania główne Przepis na:

Gulasz piwny

Gulasz piwny

Autor:

Przepisów i artykułów: 2165 Ocena: 48096

Dodano:

Odsłon: 5659

:) Kuchnia czeska

Składniki

  • 1/2 kg łopatki wieprzowej
  • łyżka słodkiej papryki w proszku
  • 2 cebule
  • 50 ml oleju słonecznikowego
  • łyżeczka kminku
  • butelka piwa (Pilsner)
  • kromka chleba razowego
  • sól ,pieprz
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mięso umyłem i osuszyłem ,pokroiłem w kostkę i oprószyłem papryką. Cebule obrałem ,pokroiłem w grubą kostkę ,zrumieniłem na oleju. Następnie dodałem mięso ,smażyłem ok. 10 min stale mieszając. Posypałem kminkiem i wlałem połowę piwa. Dusiłem pod przykryciem 45 min na małym ogniu. Drobno pokruszyłem chleb ,dodałem do mięsa z resztą piwa. Gotowałem dalej 15 min. Doprawiłem do smaku solą i pieprzem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (16)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

agatokaj 01 lutego 2014 Jak ja lubię gulasze po prosu dostałam ślinotoku:)))

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

konia 25 stycznia 2014 Swietny gulasz , zabieram do swojej ksiazki.

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

panka 25 stycznia 2014 Bardzo dobry i nieskomplikowany przepis. I nie pytaj co dzisiaj miałam na obiadek :)) Odpowiedzi: 5 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

BEATA1978 24 stycznia 2014 Kuchnia czeska... czemu nie :-) Przepis zabieram do ulubionych.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Fram 23 stycznia 2014 qrde, trochę mnie ubiegłeś w publikacji tego przepisu ;-)
ale gorąco wszystkim polecam - genialny gulasz
Odpowiedzi: 1 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń