Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rodzince zachciało się gulaszu i mój dzisiejszy pomysł :). Nam smakował:
Uwielbiam młodą kapustkę pod każdą postacią, jest wdzięcznym produktem do wsz...
Odsłon: 3300
Pełnowartościowa sałatka z rybą to dobry pomysł na lekki posiłek, który dzięk...
Odsłon: 104
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 263
Uwielbiam młodą kapustkę pod każdą postacią, jest wdzięcznym produktem do wsz...
Odsłon: 3300
Pełnowartościowa sałatka z rybą to dobry pomysł na lekki posiłek, który dzięk...
Odsłon: 104
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 263
Składniki
udziec z indyka pokroić w kostkę, posolić, dodać przyprawę do potraw chińskich, zioła prowansalskie, tymianek suszony. Wymieszać porządnie, można podlać troszkę wytrawnym winkiem jeśli mamy , nie koniecznie. ( ja podlałam odrobiną wina). Mięsko wkładamy do lodówki na 30 minut.
Na patelni smażymy cebulę w piórka i czosnek, marchewkę pokrojoną w paseczki, dodajemy mięso i smażymy chwilkę, Następnie do gulaszu wlewamy szklankę bulionu i dusimy mięso. Wody można dolewać według uznania, zresztą w czasie duszenia woda wyparuje częściowo. Wrzucamy grzybki mun wcześniej namoczone i pokrojone. Następnie dodajemy paprykę czerwoną pokrojoną w paski, pod koniec gotowania gulaszu kiedy mięsko będzie miękkie dodajemy kukurydzę i odsączone kiełki fasoli mung.Wszystko doprawiamy solą, pieprzem, przyprawą chińską i sosem sojowym. Można zaklepać mąką gulasz. Gulasz podajemy z ryżem lub z pieczywem jak kto woli.