Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kuchnia czeska. Przepis na 12 osób.
Stary, wypróbowany przepis na babeczki jest wyjątkowy, są kruche, delikatne,...
Odsłon: 220
Pyszny, delikatny biszkopt przełożony galaretką z truskawkami i bitą śmietana...
Odsłon: 161
Puszysta pianka oblana czekoladą to smakołyk, który wiele osób umieszcza na l...
Odsłon: 2452
Sałatki warstwowe są bardzo efektowne. Ozdobą naszych stołów często staje się...
Odsłon: 7835
Stary, wypróbowany przepis na babeczki jest wyjątkowy, są kruche, delikatne,...
Odsłon: 220
Pyszny, delikatny biszkopt przełożony galaretką z truskawkami i bitą śmietana...
Odsłon: 161
Puszysta pianka oblana czekoladą to smakołyk, który wiele osób umieszcza na l...
Odsłon: 2452
Sałatki warstwowe są bardzo efektowne. Ozdobą naszych stołów często staje się...
Odsłon: 7835
Składniki
Czosnek po obraniu posiekałem , pomidory i paprykę również. Cebule , kiełbaski pokroiłem na kawałki. Na pokrojonej w kostkę słoninie podsmażyłem cebulę. Dodałem pokrojone w kostkę mięso i smażyłem aż zrobiło się jasne. Garnek zdjąłem z ognia , dodałem czosnek , pomidory , paprykę , sól , bulion , liść laurowy i paprykę w proszku. Wszystkie składniki wymieszałem i zalałem wodą. Gotowałem ok. 45 minut na małym ogniu , aby gulasz lekko bulgotał. Mieszałem od czasu do czasu . Jak mięso było już miękkie dodałem mąkę wymieszaną z 5 łyżkami wody , gotowałem ok. 20 sekund. Dodałem kiełbasę i tymianek . Zgasiłem ogień , gulasz przykryłem , odstawiłem na 10 minut. Podałem z piwem i chlebem ze smalcem.