Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kuchnia czeska. Przepis na 12 osób.
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35710
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1210
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1758
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6015
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35710
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1210
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1758
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6015
        
        
                Składniki
Czosnek po obraniu posiekałem , pomidory i paprykę również. Cebule , kiełbaski pokroiłem na kawałki. Na pokrojonej w kostkę słoninie podsmażyłem cebulę. Dodałem pokrojone w kostkę mięso i smażyłem aż zrobiło się jasne. Garnek zdjąłem z ognia , dodałem czosnek , pomidory , paprykę , sól , bulion , liść laurowy i paprykę w proszku. Wszystkie składniki wymieszałem i zalałem wodą. Gotowałem ok. 45 minut na małym ogniu , aby gulasz lekko bulgotał. Mieszałem od czasu do czasu . Jak mięso było już miękkie dodałem mąkę wymieszaną z 5 łyżkami wody , gotowałem ok. 20 sekund. Dodałem kiełbasę i tymianek . Zgasiłem ogień , gulasz przykryłem , odstawiłem na 10 minut. Podałem z piwem i chlebem ze smalcem.