Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kuchnia czeska. Przepis na 12 osób.
Chili con carne to danie, które pierwszy raz zostało odnotowane w 1857 roku!...
Odsłon: 137
Chili con carne to danie, które pierwszy raz zostało odnotowane w 1857 roku!...
Odsłon: 137
Składniki
Czosnek po obraniu posiekałem , pomidory i paprykę również. Cebule , kiełbaski pokroiłem na kawałki. Na pokrojonej w kostkę słoninie podsmażyłem cebulę. Dodałem pokrojone w kostkę mięso i smażyłem aż zrobiło się jasne. Garnek zdjąłem z ognia , dodałem czosnek , pomidory , paprykę , sól , bulion , liść laurowy i paprykę w proszku. Wszystkie składniki wymieszałem i zalałem wodą. Gotowałem ok. 45 minut na małym ogniu , aby gulasz lekko bulgotał. Mieszałem od czasu do czasu . Jak mięso było już miękkie dodałem mąkę wymieszaną z 5 łyżkami wody , gotowałem ok. 20 sekund. Dodałem kiełbasę i tymianek . Zgasiłem ogień , gulasz przykryłem , odstawiłem na 10 minut. Podałem z piwem i chlebem ze smalcem.