Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczny i bardzo smaczny:)
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 1654
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17869
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1925
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 1654
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17869
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1925
Składniki
Cebule pokroić w piórka,marchew w talarki ,czosnek posiekać i zeszklić na maśle. Dodać łyżkę mąki,zasmażyć razem i odstawić. Mięso pokroić w kostkę około 1,5-2 cm,wrzucić na rozgrzany tłuszcz i obsmażyć. Podlać wodą tyle by przykryła mięso,dodać liście laurowe,ziele angielskie,przyprawy ,papryki i gotować do miękkości mięsa. Gdy mięso jest miękkie dać podsmażoną cebulę z marchewką ,zamieszać i gotować 5-7 min.
Doprawić do smaku,jeśli gulasz jest za rzadki zagęścić dodatkowo mąką. Dodać posiekaną natkę.
Smacznego życzę!