Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczny i bardzo smaczny:)
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 67
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 123
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 358
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 67
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 123
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 358
Składniki
Cebule pokroić w piórka,marchew w talarki ,czosnek posiekać i zeszklić na maśle. Dodać łyżkę mąki,zasmażyć razem i odstawić. Mięso pokroić w kostkę około 1,5-2 cm,wrzucić na rozgrzany tłuszcz i obsmażyć. Podlać wodą tyle by przykryła mięso,dodać liście laurowe,ziele angielskie,przyprawy ,papryki i gotować do miękkości mięsa. Gdy mięso jest miękkie dać podsmażoną cebulę z marchewką ,zamieszać i gotować 5-7 min.
Doprawić do smaku,jeśli gulasz jest za rzadki zagęścić dodatkowo mąką. Dodać posiekaną natkę.
Smacznego życzę!