Do góry

Dania główne Przepis na:

Gulasz po węgiersku.

Gulasz po węgiersku.

Autor:

Przepisów i artykułów: 814 Ocena: 15666

Dodano:

Odsłon: 5353

Aromatyczny i bardzo smaczny:)

Składniki

  • mięso wp.łopatka 1kg
  • 2 suszone chili peperonni
  • płaska łyżka słodkiej papryki
  • 1/2 łyżeczki ostrej papryki
  • 1 łyżka przyprawy do gulaszu
  • 2 cebule,2 ząbki czosnku
  • duża marchew
  • 4 ziarnka ziela angielskiego
  • 3 liście laurowe
  • kopiata łyżka koncentratu pomidorowego
  • Mąka tortowa kopiata łyżka
  • sól,pieprz i maggi
  • masło 2 łyżki
  • natka pietruszki
5-6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Cebule pokroić w piórka,marchew w talarki ,czosnek posiekać i zeszklić na maśle.
    Dodać łyżkę mąki,zasmażyć razem i odstawić.

    Mięso pokroić w kostkę około 1,5-2 cm,wrzucić na rozgrzany tłuszcz i obsmażyć.

    Podlać wodą tyle by przykryła mięso,dodać liście laurowe,ziele angielskie,przyprawy ,papryki i gotować do miękkości mięsa.

    Gdy mięso jest miękkie dać podsmażoną cebulę z marchewką ,zamieszać i gotować 5-7 min.

  2. Doprawić do smaku,jeśli gulasz jest za rzadki zagęścić dodatkowo mąką.
    Dodać posiekaną natkę.

  3. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (20)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń