Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na lekki, smakowity i bardzo aromatyczny gulasz pomidorowy z kawałkami delikatnego mięsa z piersi indyka.
Pierś z indyka kroimy w pasy i oprószamy je przyprawą do kurczaka i dań z drobiu.
Przyprawione mięso indyka obtaczamy w mące i podsmażamy na oleju rzepakowym.
Podsmażone kawałki przekładamy do garnka, zalewamy bulionem warzywnym i zagotowujemy, a na pozostałym ze smażenia mięsa oleju szklimy pokrojoną w kostkę szalotkę.
Szalotkę przekładamy do garnka z kawałkami kurczaka, zalewamy wszystko przecierem pomidorowym oraz dodajemy posiekaną natkę pietruszki, przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy: paprykę słodką, pieprz cayenne, cząber, lubczyk i mielone ziele angielskie.
Całość dusimy około 8 - 10 minut - od czasu do czasu mieszamy.
* pod koniec gotowania, do smaku możemy dodać łyżeczkę tartego parmezanu lub łyżeczkę płatków drożdżowych.
Gotowy gulasz podajemy ze świeżym pieczywem lub ryżem.
Życzę smacznego! :)
Jest to danie jednogarnkowe, nie wymaga długiego gotowania, idealne dla osób,...
Odsłon: 3990
Gulasz wieprzowy z dodatkiem warzyw jest smaczny i sycący. Można go podawać z...
Odsłon: 1784
Jeśli spróbujesz tego ciasta, zapragniesz mieć imieniny codziennie, by móc go...
Odsłon: 9102
Marynowane kiszeniaki śremskie w zalewie octowej na zimę. Przepis sprawdzony,...
Odsłon: 418
Jeśli spróbujesz tego ciasta, zapragniesz mieć imieniny codziennie, by móc go...
Odsłon: 9102
Marynowane kiszeniaki śremskie w zalewie octowej na zimę. Przepis sprawdzony,...
Odsłon: 418
Składniki
Pierś z indyka kroimy w pasy i oprószamy je przyprawą do kurczaka i dań z drobiu.
Przyprawione mięso indyka obtaczamy w mące i podsmażamy na oleju rzepakowym.
Podsmażone kawałki przekładamy do garnka, zalewamy bulionem warzywnym i zagotowujemy, a na pozostałym ze smażenia mięsa oleju szklimy pokrojoną w kostkę szalotkę.
Szalotkę przekładamy do garnka z kawałkami kurczaka, zalewamy wszystko przecierem pomidorowym oraz dodajemy posiekaną natkę pietruszki, przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy: paprykę słodką, pieprz cayenne, cząber, lubczyk i mielone ziele angielskie.
Całość dusimy około 8 - 10 minut - od czasu do czasu mieszamy. * pod koniec gotowania, do smaku możemy dodać łyżeczkę tartego parmezanu lub łyżeczkę płatków drożdżowych. Gotowy gulasz podajemy ze świeżym pieczywem lub ryżem. Życzę smacznego! :)
Przepisy Dania główne
Dania główne
Klopsiki z białej kiełbasy
Dania główne
Dal- wariacja na temat
Dania główne
Makaron z fasolka szparagowa
Dania główne
Moje Czebureki
Klopsiki z białej kiełbasy
Polecam smaczne klopsiki do sosu chrzanowego lub jakiegokolwiek sosu czy też...
Odsłon: 7
Dal- wariacja na temat
Dal, potrawa kuchni indyjskiej, jest aromatyczny i sycący. Zaserwowany z ryże...
Odsłon: 33