Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na lekki, smakowity i bardzo aromatyczny gulasz pomidorowy z kawałkami delikatnego mięsa z piersi indyka.
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 8889
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21805
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 464
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 8889
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21805
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 464
Składniki
Pierś z indyka kroimy w pasy i oprószamy je przyprawą do kurczaka i dań z drobiu.
Przyprawione mięso indyka obtaczamy w mące i podsmażamy na oleju rzepakowym.
Podsmażone kawałki przekładamy do garnka, zalewamy bulionem warzywnym i zagotowujemy, a na pozostałym ze smażenia mięsa oleju szklimy pokrojoną w kostkę szalotkę.
Szalotkę przekładamy do garnka z kawałkami kurczaka, zalewamy wszystko przecierem pomidorowym oraz dodajemy posiekaną natkę pietruszki, przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy: paprykę słodką, pieprz cayenne, cząber, lubczyk i mielone ziele angielskie.
Całość dusimy około 8 - 10 minut - od czasu do czasu mieszamy. * pod koniec gotowania, do smaku możemy dodać łyżeczkę tartego parmezanu lub łyżeczkę płatków drożdżowych. Gotowy gulasz podajemy ze świeżym pieczywem lub ryżem. Życzę smacznego! :)