Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekko anyżowy smak kopru włoskiego idealnie łączy się z rybą i owocami morza. Ten pyszny, aromatyczny gulasz jest gotowy w pół godziny, bardzo polecam.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3832
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414674
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2375
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3832
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414674
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2375
Składniki
Cebulę pokroić w piórka. Koper włoski oczyścić, przekroić na pół, pokroić w plasterki (listki kopru zachować). Czosnek przecisnąć przez praskę.
W garnku rozgrzać oliwę, wrzucić cebulę i czosnek, smażyć 3-4 minuty. Dodać pokrojony koper włoski, smażyć na średnim ogniu przez 8-10 minut.
Następnie do garnka wlać wino, dodać krojone pomidory, bulion, szafran, sól i pieprz. Gotować pod przykryciem przez około 15 minut.
Filety rybne pokroić w sporą kostkę i wraz z krewetkami wrzucić do sosu. Gotować kolejne 2-3 minuty.
Gotowy gulasz posypać listkami kopru i skórką cytrynową.