Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekko anyżowy smak kopru włoskiego idealnie łączy się z rybą i owocami morza. Ten pyszny, aromatyczny gulasz jest gotowy w pół godziny, bardzo polecam.
Marynowana papryka, nadziana wcześniej kapustą, to jest przysmak węgierski i...
Odsłon: 77
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 57
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 53
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 92
Znakomity pomysł na bezglutenowy chleb, który przygotujesz w mniej niż 10 min...
Odsłon: 19663
Marynowana papryka, nadziana wcześniej kapustą, to jest przysmak węgierski i...
Odsłon: 77
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 57
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 53
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 92
Znakomity pomysł na bezglutenowy chleb, który przygotujesz w mniej niż 10 min...
Odsłon: 19663
Składniki
Cebulę pokroić w piórka. Koper włoski oczyścić, przekroić na pół, pokroić w plasterki (listki kopru zachować). Czosnek przecisnąć przez praskę.
W garnku rozgrzać oliwę, wrzucić cebulę i czosnek, smażyć 3-4 minuty. Dodać pokrojony koper włoski, smażyć na średnim ogniu przez 8-10 minut.
Następnie do garnka wlać wino, dodać krojone pomidory, bulion, szafran, sól i pieprz. Gotować pod przykryciem przez około 15 minut.
Filety rybne pokroić w sporą kostkę i wraz z krewetkami wrzucić do sosu. Gotować kolejne 2-3 minuty.
Gotowy gulasz posypać listkami kopru i skórką cytrynową.