Do góry

Dania główne Przepis na:

Gulasz rybny z porami

Gulasz rybny z porami

Autor:

Przepisów i artykułów: 2273 Ocena: 50034

Dodano:

Odsłon: 2187

:)

Składniki

  • 2 ząbki czosnku
  • 2 cebule
  • 2 pory
  • 8 ziemniaków
  • 300 g łososia (filet)
  • 200 g dorsza
  • 200 g soli (fish)
  • 1 kieliszek białego wina
  • Papryczka chilli (1/3)
  • Sól ,pieprz
  • Olej do smażenia
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Gulasz rybny z porami

Przygotowanie

  1. W rondlu podsmażamy na oleju posiekany czosnek , cebulę oraz pora. Dodajemy obrane i pokrojone na ćwiartki ziemniaki.
    Wlewamy 2 szklanki wody , gotujemy przez 10 minut.
    Dodajemy oczyszczone ryby pokrojone na kawałki , wlewamy wino.
    Dusimy przez 10-15 minut na bardzo małym ogniu.

  2. Ziemniaki mają być miękkie , a ryba ugotowana.
    Gulasz przyprawiamy solą i pieprzem , wrzucamy posiekane chilli , mieszamy i podajemy.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń