Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
czyli taki trochę nasz bigos, ale w austriacko - węgiersko - czeskich klimatach
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 558
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2010
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 558
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2010
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Składniki
mięso kroimy w kostkę, solimy, pieprzymy i odstawiamy na kilka minut
w rondlu o grubym dnie rozgrzewamy olej (w oryginale jest smalec, więc można wykorzystać), wrzucamy mięso i smażymy, aż ładnie się zrumieni
cebulę i czosnek obieramy, drobno siekamy i dorzucamy do zrumienionego mięsa, smażymy, aż cebula się zeszkli
teraz do mięsa dodajemy obie papryki i kminek, smażymy jeszcze minutę, dolewamy połowę bulionu, przykrywamy rondel i dusimy na wolnym ogniu około 30 minut
kapustę (jeżeli jest zbyt kwaśna płuczemy), dokładnie wyciskamy i kroimy, dorzucamy do rondla, dolewamy resztę bulionu i całość dusimy na małym ogniu kolejne 45 min
jeżeli kapusta jest już miękka, to danie jest gotowe, doprawiamy jeszcze solą i pieprzem, po czym podajemy z łyżką śmietany na wierzchu, w towarzystwie ziemniaków lub chleba, smacznego ;-)