Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjne danie naszych południowych sąsiadów, proste i smaczne.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11373
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1217
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11911
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 1914
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11373
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1217
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11911
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 1914
Składniki
Cebulę posiekać. Mięso pokroić w drobną kostkę. Kapustę poszatkować.
Cebulę zeszklić na tłuszczu, dodać mięso, szklankę bulionu wołowego, doprawić liściem laurowym, czarnym pieprzem, czosnkiem, dusić ok 20 min. Doprawić słodką papryką, pieprzem cayenne.
Kapustę poszatkować, dorzucić do mięsa, dusić kolejne 20 min. Sól, pieprz, kminek do smaku. Doprawić śmietaną oraz zasmażką błyskawiczną, podgrzewać ok. 1 min. Serwować z knedlikami ;)