Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjne danie naszych południowych sąsiadów, proste i smaczne.
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 18944
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 19358
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 18944
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 19358
Składniki
Cebulę posiekać. Mięso pokroić w drobną kostkę. Kapustę poszatkować.
Cebulę zeszklić na tłuszczu, dodać mięso, szklankę bulionu wołowego, doprawić liściem laurowym, czarnym pieprzem, czosnkiem, dusić ok 20 min. Doprawić słodką papryką, pieprzem cayenne.
Kapustę poszatkować, dorzucić do mięsa, dusić kolejne 20 min. Sól, pieprz, kminek do smaku. Doprawić śmietaną oraz zasmażką błyskawiczną, podgrzewać ok. 1 min. Serwować z knedlikami ;)