Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjne danie naszych południowych sąsiadów, proste i smaczne.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3928
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415215
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2503
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3928
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415215
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2503
Składniki
Cebulę posiekać. Mięso pokroić w drobną kostkę. Kapustę poszatkować.
Cebulę zeszklić na tłuszczu, dodać mięso, szklankę bulionu wołowego, doprawić liściem laurowym, czarnym pieprzem, czosnkiem, dusić ok 20 min. Doprawić słodką papryką, pieprzem cayenne.
Kapustę poszatkować, dorzucić do mięsa, dusić kolejne 20 min. Sól, pieprz, kminek do smaku. Doprawić śmietaną oraz zasmażką błyskawiczną, podgrzewać ok. 1 min. Serwować z knedlikami ;)