Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczny wegański gulasz sojowy z dodatkiem warzyw.
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 33
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 139
Świąteczne smakołyki!
Odsłon: 196
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 383
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 33
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 139
Świąteczne smakołyki!
Odsłon: 196
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 383
Składniki
Kostkę sojową przygotować według przepisu podanego na opakowaniu. Zwykle jest to gotowanie w osolonej wodzie lub namoczenie jej we wrzątku. Gotową kostkę odsączyć na sitku.
Seler umyć i pokroić w plasterki.
Marchewkę obrać, umyć i zetrzeć na tarce na plastry.
Papryki umyć i pokroić w paski.
Na patelni rozgrzać olej i dodać papryki, seler oraz marchewkę i dusić pod przykryciem przez około 5 minut.
Cukinię umyć, pokroić w półplasterki i dodać do warzyw i całość dusić pod przykryciem jeszcze przez około 10 minut.
Mąkę ziemniaczaną rozprowadzić w 350 ml zimnej wody, wlać do warzyw jednocześnie mieszając powstający sos i dodać sos sojowy.
Gulasz doprowadzić do wrzenia często mieszając. Gotować przez około 1 minutę.
Jeszcze tylko decyzja, czy gulasz będzie podany z ryżem, kaszą, makaronem czy ziemniakami i świetny obiad gotowy!