Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1553
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231964
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5057
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1553
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231964
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5057
Składniki
Kostkę sojową ugotować w bulionie warzywnym (ok. 15- 20 minut).
Cebulę i pieczarki pokroić, udusić na maśle, pod koniec duszenia doprawić wegetą.
Ugotowaną kostkę sojową smażyć na oliwie aż się zarumieni.
Oba sosy zrobić według przepisu na opakowaniu, zagotować dodając przekrojoną papryczkę chili. Dodać przecier i śmietanę, doprawić pieprzem.
Do sosu dodać usmażoną soję razem z oliwą która została na patelni, chwilę pogotować i wyjąć chili.
Dodać uduszone pieczarki i pokrojone w kostkę ogórki.
Podawać z kaszą gryczaną, makaronem lub jak kto lubi ;)