Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2374
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4483
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1509
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 439
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2374
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4483
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1509
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 439
Składniki
Kostkę sojową ugotować w bulionie warzywnym (ok. 15- 20 minut).
Cebulę i pieczarki pokroić, udusić na maśle, pod koniec duszenia doprawić wegetą.
Ugotowaną kostkę sojową smażyć na oliwie aż się zarumieni.
Oba sosy zrobić według przepisu na opakowaniu, zagotować dodając przekrojoną papryczkę chili. Dodać przecier i śmietanę, doprawić pieprzem.
Do sosu dodać usmażoną soję razem z oliwą która została na patelni, chwilę pogotować i wyjąć chili.
Dodać uduszone pieczarki i pokrojone w kostkę ogórki.
Podawać z kaszą gryczaną, makaronem lub jak kto lubi ;)