Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawa propozycja na świąteczny obiad. Gulasz przygotowany w ten sposób jest pyszny i aromatyczny.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 114
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4225
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11558
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6604
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5519
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13684
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 114
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4225
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11558
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6604
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5519
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13684
Składniki
Obierz cebulę i pokrój w cienkie piórka. Zeszklij ją na tłuszczu. Mięso pokrój w kostkę, posyp obficie solą i pieprzem. Obtocz w mące. Dodaj je do cebuli. Smaż do czasu aż karkówka przestanie być surowa. Przełóż do garnka. Podlej 1,5 szklanki wody. Dodaj jałowiec i goździki. Duś pod przykryciem przez pół godziny. Dodaj pokrojoną w plastry kiełbasę i śliwki. Dolej wino. Duś pod przykryciem przez kwadrans. Dopraw do smaku solą i pieprzem.