Do góry

Dania główne Przepis na:

Gulasz świąteczny

Gulasz świąteczny

Autor:

Przepisów i artykułów: 260 Ocena: 3790

Dodano:

Odsłon: 5165

Ciekawa propozycja na świąteczny obiad. Gulasz przygotowany w ten sposób jest pyszny i aromatyczny.

Składniki

3-4 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Gulasz świąteczny

Przygotowanie

  1. Obierz cebulę i pokrój w cienkie piórka. Zeszklij ją na tłuszczu. Mięso pokrój w kostkę, posyp obficie solą i pieprzem. Obtocz w mące. Dodaj je do cebuli. Smaż do czasu aż karkówka przestanie być surowa. Przełóż do garnka. Podlej 1,5 szklanki wody. Dodaj jałowiec i goździki. Duś pod przykryciem przez pół godziny. Dodaj pokrojoną w plastry kiełbasę i śliwki. Dolej wino. Duś pod przykryciem przez kwadrans. Dopraw do smaku solą i pieprzem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń