Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawa propozycja na świąteczny obiad. Gulasz przygotowany w ten sposób jest pyszny i aromatyczny.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2558
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3451
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1538
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2225
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2558
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3451
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1538
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2225
Składniki
Obierz cebulę i pokrój w cienkie piórka. Zeszklij ją na tłuszczu. Mięso pokrój w kostkę, posyp obficie solą i pieprzem. Obtocz w mące. Dodaj je do cebuli. Smaż do czasu aż karkówka przestanie być surowa. Przełóż do garnka. Podlej 1,5 szklanki wody. Dodaj jałowiec i goździki. Duś pod przykryciem przez pół godziny. Dodaj pokrojoną w plastry kiełbasę i śliwki. Dolej wino. Duś pod przykryciem przez kwadrans. Dopraw do smaku solą i pieprzem.