Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny, zdrowy i pożywny obiad na każdą okazję.
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 1117
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 8248
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 1117
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 8248
Składniki
Mięso umyć, pokroić w kostkę, włożyć do rondla, dodać 2 dag tłuszczu, podsmażyć, podlać niedużą ilością bulionu warzywnego, lekko osolić i udusić pod przykryciem. Warzywa pokroić w kostkę i wraz z resztą tłuszczu i bulionu dodać do podduszonego mięsa. Doprawić pieprzem i solą. Na końcu dodać do potrawy koncentrat pomidorowy i całość zagotować. Dusić do miękkości. Gulasz podawać z ulubionymi dodatkami i obcjonalnie posypanym, posiekanym koperkiem.