Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny, zdrowy i pożywny obiad na każdą okazję.
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, najlepsze jakie jadłam, nadziewane u...
Odsłon: 671
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36371
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 1187
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, najlepsze jakie jadłam, nadziewane u...
Odsłon: 671
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36371
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 1187
Składniki
Mięso umyć, pokroić w kostkę, włożyć do rondla, dodać 2 dag tłuszczu, podsmażyć, podlać niedużą ilością bulionu warzywnego, lekko osolić i udusić pod przykryciem. Warzywa pokroić w kostkę i wraz z resztą tłuszczu i bulionu dodać do podduszonego mięsa. Doprawić pieprzem i solą. Na końcu dodać do potrawy koncentrat pomidorowy i całość zagotować. Dusić do miękkości. Gulasz podawać z ulubionymi dodatkami i obcjonalnie posypanym, posiekanym koperkiem.