Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdy pomysłu nie macie co na obiad zrobić, zróbcie to, co my. Wrzućcie wszystko do gara, powstanie pyszny gulasz ;) W zasadzie sam się robi, makaron też i danie gotowe ;)
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8433
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1225
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10137
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4623
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 670
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8433
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1225
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10137
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4623
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 670
Składniki
Mięso kroimy na kawałki. Marchew, seler, pietruszkę kroimy w kostkę. Cebulę siekamy. Czosnek rozgniatamy i kroimy na mniejsze części. Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Mięso wrzucamy na gorący olej, obsmażamy. Dodajemy warzywa, cebulę, smażymy przez kilka minut. Wrzucamy czosnek i smażymy przez chwilę, by „puścił’ aromat. Zalewamy gorącym bulionem, wsypujemy pieprz białowieski. Gotujemy 30 min na średnim ogniu. Groszek osączamy z zalewy. Dodajemy do dania z fasolą i jej zalewą. Gotujemy kilka minut. Mąkę rozrabiamy w zimnej wodzie, wlewamy do gulaszu, zagotowujemy. Całość do smaku doprawiamy solą i pieprzem.