Do góry

Dania główne Przepis na:

Gulasz warzywno-mięsny z makaronem

Gulasz warzywno-mięsny z makaronem

Autor:

Przepisów i artykułów: 2119 Ocena: 47364

Dodano:

Odsłon: 992

Gdy pomysłu nie macie co na obiad zrobić, zróbcie to, co my. Wrzućcie wszystko do gara, powstanie pyszny gulasz ;) W zasadzie sam się robi, makaron też i danie gotowe ;)

Składniki

  • 400 g karkówki wieprzowej
  • 1 duża marchew
  • 1 pietruszka
  • 1 kawałek selera korzeniowego
  • 1 cebula
  • 4 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oleju słonecznikowego
  • 600 ml bulionu warzywnego
  • 1 łyżka pieprzu białowieskiego
  • 1 mała puszka groszku konserwowego
  • 1 łyżka maki kukurydzianej
  • 50 ml zimnej wody
  • 300 g ulubionego makaronu
  • sól, pieprz
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mięso kroimy na kawałki.
    Marchew, seler, pietruszkę kroimy w kostkę.
    Cebulę siekamy.
    Czosnek rozgniatamy i kroimy na mniejsze części.
    Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu.
    Mięso wrzucamy na gorący olej, obsmażamy. Dodajemy warzywa, cebulę, smażymy przez kilka minut. Wrzucamy czosnek i smażymy przez chwilę, by „puścił’ aromat. Zalewamy gorącym bulionem, wsypujemy pieprz białowieski. Gotujemy 30 min na średnim ogniu.
    Groszek osączamy z zalewy. Dodajemy do dania z fasolą i jej zalewą.
    Gotujemy kilka minut.
    Mąkę rozrabiamy w zimnej wodzie, wlewamy do gulaszu, zagotowujemy.
    Całość do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń