Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdy pomysłu nie macie co na obiad zrobić, zróbcie to, co my. Wrzućcie wszystko do gara, powstanie pyszny gulasz ;) W zasadzie sam się robi, makaron też i danie gotowe ;)
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 284
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 99
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 146
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 277
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 114
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 284
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 99
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 146
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 277
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 114
Składniki
Mięso kroimy na kawałki. Marchew, seler, pietruszkę kroimy w kostkę. Cebulę siekamy. Czosnek rozgniatamy i kroimy na mniejsze części. Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Mięso wrzucamy na gorący olej, obsmażamy. Dodajemy warzywa, cebulę, smażymy przez kilka minut. Wrzucamy czosnek i smażymy przez chwilę, by „puścił’ aromat. Zalewamy gorącym bulionem, wsypujemy pieprz białowieski. Gotujemy 30 min na średnim ogniu. Groszek osączamy z zalewy. Dodajemy do dania z fasolą i jej zalewą. Gotujemy kilka minut. Mąkę rozrabiamy w zimnej wodzie, wlewamy do gulaszu, zagotowujemy. Całość do smaku doprawiamy solą i pieprzem.