Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdy pomysłu nie macie co na obiad zrobić, zróbcie to, co my. Wrzućcie wszystko do gara, powstanie pyszny gulasz ;) W zasadzie sam się robi, makaron też i danie gotowe ;)
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 183
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4402
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11960
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6812
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5607
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 183
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4402
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11960
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6812
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5607
Składniki
Mięso kroimy na kawałki. Marchew, seler, pietruszkę kroimy w kostkę. Cebulę siekamy. Czosnek rozgniatamy i kroimy na mniejsze części. Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Mięso wrzucamy na gorący olej, obsmażamy. Dodajemy warzywa, cebulę, smażymy przez kilka minut. Wrzucamy czosnek i smażymy przez chwilę, by „puścił’ aromat. Zalewamy gorącym bulionem, wsypujemy pieprz białowieski. Gotujemy 30 min na średnim ogniu. Groszek osączamy z zalewy. Dodajemy do dania z fasolą i jej zalewą. Gotujemy kilka minut. Mąkę rozrabiamy w zimnej wodzie, wlewamy do gulaszu, zagotowujemy. Całość do smaku doprawiamy solą i pieprzem.