Do góry

Dania główne Przepis na:

gulasz warzywny z boczniakami

gulasz warzywny z boczniakami

Autor:

Przepisów i artykułów: 168 Ocena: 5258

Dodano:

Odsłon: 3219

Kolorowy, zdrowy i smaczny gulasz- mozna jesc z chlebkiem, z soczewica, z ziemniakami lub ryzem, do tego ulubiona surowka i pyszny, bezmiesny obiad gotowy :-)

Składniki

  • boczniaki, 4 szt
  • por, 1/2
  • cebula, 1 szt.
  • Papryka czerwona, 2 szt
  • pomidory, 3 szt
  • marchew, 1 szt
  • gesty sok pomidorowy, 100 ml
  • Natka pietruszki, peczek
  • sol, pieprz, wg uznania
1-2 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
gulasz warzywny z boczniakami

Przygotowanie

  1. Boczniaki umyc, pokroic w kostke, cebule posiekac, a pora pokroic w polplasterki. Wlozyc do garnka, podlac woda i dusic na wolnym ogniu do miekkosci.

  2. Papryke pokroic w kostke, marchew w plasterki, pomidory sparzyc wrzatkiem i obrac ze skorki. Marchewke podlac woda, dusic ok 10 min- po tym czasie dodac papryke, pokrojone w kostke pomidory i sok pomidorowy, gotowac, az papryka zmieknie- wtedy dodac boczniaki i razem gotowac ok 3-5 min- doprawic do smaku i posypac natka pietruszki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń