Do góry

Dania główne Przepis na:

Gulasz warzywny z cukinią.

Gulasz warzywny z cukinią.

Autor:

Przepisów i artykułów: 177 Ocena: 2523

Dodano:

Odsłon: 207

Znika z talerzy w jeden wieczór.

Składniki

  • -Łopatka mielona - 0,5 kg
  • -Cukinia mała - 1 szt
  • -Marchew - 1 szt
  • -Cebula - 1 szt
  • -Papryka czerwona - 1 szt
  • -Papryka żółta - 1 szt
  • -Czosnek - 4 ząbki
  • -Pomidor - 2 szt
  • -Olej
  • -Sól
  • -Pieprz
  • -Papryka słodka
  • -Tymianek
  • -Bulion warzywny 0,5 szklanki
> 6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Warzywa umyć. Cukinię i marchewkę pokroić w średniej grubości plasterki.
    Cebulę i papryki pokroić w średnią kostkę.
    Czosnek drobno posiekać.

  2. Pomidory pokroić.

  3. W szerokim rondlu rozgrzać kilka łyżek oleju. Włożyć mielone mięso i smażyć, co jakiś czas mieszając, tak by rozbijać grudki.

  4. Na rozgrzanej patelni z olejem podsmażyć marchew, cukinię, paprykę i cebulę, przez około 5 minut.

  5. Podsmażone warzywa przełożyć do mięsa.
    Wlać bulion warzywny i dodać rozdrobnione pomidory i czosnek.

  6. Doprawić do smaku przyprawami.
    Dusić pod przykryciem około 20 minut.
    SMACZNEGO!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń