Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znika z talerzy w jeden wieczór.
Ziemniaki księżnej to puree ziemniaczane z dodatkiem jajek i masła, które po...
Odsłon: 228
Najprostsze w przygotowaniu kotlety z indyka posypane solą i pieprzem i obtoc...
Odsłon: 88
Krótko mówiąc jest pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 3887
Ziemniaki księżnej to puree ziemniaczane z dodatkiem jajek i masła, które po...
Odsłon: 228
Najprostsze w przygotowaniu kotlety z indyka posypane solą i pieprzem i obtoc...
Odsłon: 88
Krótko mówiąc jest pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 3887
Składniki
Warzywa umyć. Cukinię i marchewkę pokroić w średniej grubości plasterki. Cebulę i papryki pokroić w średnią kostkę. Czosnek drobno posiekać.
Pomidory pokroić.
W szerokim rondlu rozgrzać kilka łyżek oleju. Włożyć mielone mięso i smażyć, co jakiś czas mieszając, tak by rozbijać grudki.
Na rozgrzanej patelni z olejem podsmażyć marchew, cukinię, paprykę i cebulę, przez około 5 minut.
Podsmażone warzywa przełożyć do mięsa. Wlać bulion warzywny i dodać rozdrobnione pomidory i czosnek.
Doprawić do smaku przyprawami. Dusić pod przykryciem około 20 minut. SMACZNEGO!