Dania główne Przepis na:
Gulasz warzywny z cukinią.

Przepisów i artykułów: 177 Ocena: 2523
Dodano: 23.11.2018
Odsłon: 207
Składniki
- -Łopatka mielona - 0,5 kg
- -Cukinia mała - 1 szt
- -Marchew - 1 szt
- -Cebula - 1 szt
- -Papryka czerwona - 1 szt
- -Papryka żółta - 1 szt
- -Czosnek - 4 ząbki
- -Pomidor - 2 szt
- -Olej
- -Sól
- -Pieprz
- -Papryka słodka
- -Tymianek
- -Bulion warzywny 0,5 szklanki
> 6 os. | > 60 min | łatwe | przystępne |
Przygotowanie
-
Warzywa umyć. Cukinię i marchewkę pokroić w średniej grubości plasterki.
Cebulę i papryki pokroić w średnią kostkę.
Czosnek drobno posiekać. -
Pomidory pokroić.
-
W szerokim rondlu rozgrzać kilka łyżek oleju. Włożyć mielone mięso i smażyć, co jakiś czas mieszając, tak by rozbijać grudki.
-
Na rozgrzanej patelni z olejem podsmażyć marchew, cukinię, paprykę i cebulę, przez około 5 minut.
-
Podsmażone warzywa przełożyć do mięsa.
Wlać bulion warzywny i dodać rozdrobnione pomidory i czosnek. -
Doprawić do smaku przyprawami.
Dusić pod przykryciem około 20 minut.
SMACZNEGO!
Komentarze do przepisu (0)