Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znika z talerzy w jeden wieczór.
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 171
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 324
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1548
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 171
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 324
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1548
Składniki
Warzywa umyć. Cukinię i marchewkę pokroić w średniej grubości plasterki. Cebulę i papryki pokroić w średnią kostkę. Czosnek drobno posiekać.
Pomidory pokroić.
W szerokim rondlu rozgrzać kilka łyżek oleju. Włożyć mielone mięso i smażyć, co jakiś czas mieszając, tak by rozbijać grudki.
Na rozgrzanej patelni z olejem podsmażyć marchew, cukinię, paprykę i cebulę, przez około 5 minut.
Podsmażone warzywa przełożyć do mięsa. Wlać bulion warzywny i dodać rozdrobnione pomidory i czosnek.
Doprawić do smaku przyprawami. Dusić pod przykryciem około 20 minut. SMACZNEGO!