Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Właściwie to nie wiem co mam napisać.Dla mnie i mojej rodziny ten gulasz jest po prostu dobry podawany z plackami ziemniaczanymi co widać na załączonym obrazku.Zrobiony po mojemu aczkolwiek trochę inspirowany przepisami z internetu.
Cebulę z czosnkiem pokroić i podsmażyć na oleju po ich zeszkleniu dodać paprykę mieloną, kminek i mięso.Kiedy mięso się zrumieni dodać pomidory i dolać wody tak żeby delikatnie nam wszystko przykrywało.Dodać ziele angielskie,liście laurowe i dusimy wszystko pod przykryciem aż zmięknie.Czasami przemieszać trzeba.
W międzyczasie na patelni roztapiamy masło i dodajemy pokrojone w plastry pieczarki ,podsmażamy aż stracą wodę.Dodajemy do garnka z mięsem i dalej gotujemy,przyprawić solą i pieprzem do smaku.
Kiedy już uznamy że mięso jest już miękkie na sam koniec dodajmy pokrojoną w kostkę paprykę czerwoną i cebulkę dymkę.Chwilę gotować aż zgęstnieje.
SMACZNEGO.
Sposobów na gulasz jest wiele ja ten znalazłam na "przyprawie do gulaszu" i o...
Odsłon: 121170
Postanowiłam zrobić remanent w moich zapasach i z tego co znalazłam ugotowała...
Odsłon: 7741
Chciałam wyszukać najbardziej klasyczny przepis ale tyle ile węgierskich kuch...
Odsłon: 16952
Czas na świeże truskawki w sam raz, dlatego dziś smaczne, kruche ciasto z...
Odsłon: 17204
Pyszne kruche ciasto obficie otoczone masą jeżynową jest nieco kwaskowe. Dla...
Odsłon: 1978
Kiełbasa z mięsa wieprzowego i wołowego specjalnie zrobiona na grill. Kiełbas...
Odsłon: 478
Czas na świeże truskawki w sam raz, dlatego dziś smaczne, kruche ciasto z...
Odsłon: 17204
Pyszne kruche ciasto obficie otoczone masą jeżynową jest nieco kwaskowe. Dla...
Odsłon: 1978
Kiełbasa z mięsa wieprzowego i wołowego specjalnie zrobiona na grill. Kiełbas...
Odsłon: 478
Składniki
Cebulę z czosnkiem pokroić i podsmażyć na oleju po ich zeszkleniu dodać paprykę mieloną, kminek i mięso.Kiedy mięso się zrumieni dodać pomidory i dolać wody tak żeby delikatnie nam wszystko przykrywało.Dodać ziele angielskie,liście laurowe i dusimy wszystko pod przykryciem aż zmięknie.Czasami przemieszać trzeba.
W międzyczasie na patelni roztapiamy masło i dodajemy pokrojone w plastry pieczarki ,podsmażamy aż stracą wodę.Dodajemy do garnka z mięsem i dalej gotujemy,przyprawić solą i pieprzem do smaku.
Kiedy już uznamy że mięso jest już miękkie na sam koniec dodajmy pokrojoną w kostkę paprykę czerwoną i cebulkę dymkę.Chwilę gotować aż zgęstnieje. SMACZNEGO.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Kolorowe szaszłyki z dziczyzną na surówce z jarmużu
Dania główne
Grillowany ser sorento z winogronami
Dania główne
Drobiowe roladki ( na parze)
Dania główne
Ryż z truskawkami
Kolorowe szaszłyki z dziczyzną na surówce z jarmużu
Uwielbiam lekko słodki i orzechowy smak dziczyzny, który idealnie komponuje s...
Odsłon: 36
Grillowany ser sorento z winogronami
Ser typu włoskiego grillowany w pysznej marynacie. Podajemy go z grillowanymi...
Odsłon: 41