Do góry

Dania główne Przepis na:

Gulasz węgierski

Gulasz węgierski

Autor:

Przepisów i artykułów: 30 Ocena: 814

Dodano:

Odsłon: 2724

Właściwie to nie wiem co mam napisać.Dla mnie i mojej rodziny ten gulasz jest po prostu dobry podawany z plackami ziemniaczanymi co widać na załączonym obrazku.Zrobiony po mojemu aczkolwiek trochę inspirowany przepisami z internetu.

Składniki

5-6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Cebulę z czosnkiem pokroić i podsmażyć na oleju po ich zeszkleniu dodać paprykę mieloną, kminek i mięso.Kiedy mięso się zrumieni dodać pomidory i dolać wody tak żeby delikatnie nam wszystko przykrywało.Dodać ziele angielskie,liście laurowe i dusimy wszystko pod przykryciem aż zmięknie.Czasami przemieszać trzeba.

  2. W międzyczasie na patelni roztapiamy masło i dodajemy pokrojone w plastry pieczarki ,podsmażamy aż stracą wodę.Dodajemy do garnka z mięsem i dalej gotujemy,przyprawić solą i pieprzem do smaku.

  3. Kiedy już uznamy że mięso jest już miękkie na sam koniec dodajmy pokrojoną w kostkę paprykę czerwoną i cebulkę dymkę.Chwilę gotować aż zgęstnieje.

    SMACZNEGO.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń