Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do dziś pamiętam smak gulaszu z dużą ilością czosnku jaki robiła moja babcia. Miło było powrócić do smaków i wspomnień z nimi związanych.
Zupa ogonowa to jedno z klasycznych to dań kuchni polskiej, które z powodzeni...
Odsłon: 75295
Zdrowa, smaczna sałatka śniadaniowa.
Odsłon: 1587
Koniecznie trzeba takie wisienki zrobić. Są pyszne i bardzo przydatne do dese...
Odsłon: 509
Całe pomidorki ze słoiczków są bardzo przydatne w kuchni w zimie. Takie zupeł...
Odsłon: 1259
Galaretka jest pachnąca, ma piękny kolor, smakowita. Polecam taką galaretkę w...
Odsłon: 756
Zupa ogonowa to jedno z klasycznych to dań kuchni polskiej, które z powodzeni...
Odsłon: 75295
Zdrowa, smaczna sałatka śniadaniowa.
Odsłon: 1587
Koniecznie trzeba takie wisienki zrobić. Są pyszne i bardzo przydatne do dese...
Odsłon: 509
Całe pomidorki ze słoiczków są bardzo przydatne w kuchni w zimie. Takie zupeł...
Odsłon: 1259
Galaretka jest pachnąca, ma piękny kolor, smakowita. Polecam taką galaretkę w...
Odsłon: 756
Składniki
Łopatkę płuczemy ,osuszamy i kroimy w kostkę. Cebulę ścieramy na drobnych oczkach ,czosnek przepuszczamy przez praskę ,dodajemy do mięsa razem z sosem sojowym i olejem ,dokładnie mieszamy. Przekładamy do rondla i podsmażamy. Oprószamy mąką ,chwilę jeszcze podsmażamy i zalewamy bulionem. Dodajemy ziele angielskie i dusimy do miękkości mięsa. Pod koniec dodajemy kozieradkę ,paprykę i redukujemy sos do żądanej gęstości. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Natkę pietruszki siekamy ,dodajemy do mięsa i mieszamy. Podajemy z ziemniakami i ulubioną surówką (u nas mizeria).