Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do dziś pamiętam smak gulaszu z dużą ilością czosnku jaki robiła moja babcia. Miło było powrócić do smaków i wspomnień z nimi związanych.
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1308
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24890
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 93
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1308
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24890
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 93
Składniki
Łopatkę płuczemy ,osuszamy i kroimy w kostkę. Cebulę ścieramy na drobnych oczkach ,czosnek przepuszczamy przez praskę ,dodajemy do mięsa razem z sosem sojowym i olejem ,dokładnie mieszamy. Przekładamy do rondla i podsmażamy. Oprószamy mąką ,chwilę jeszcze podsmażamy i zalewamy bulionem. Dodajemy ziele angielskie i dusimy do miękkości mięsa. Pod koniec dodajemy kozieradkę ,paprykę i redukujemy sos do żądanej gęstości. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Natkę pietruszki siekamy ,dodajemy do mięsa i mieszamy. Podajemy z ziemniakami i ulubioną surówką (u nas mizeria).