Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na gularz który pasuje do wszystkiego.
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 565
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1563
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8964
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 565
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1563
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8964
Składniki
Mięso wieprzowe kroję ,solę,pieprze,podsmażam na patelni.Dodaję pokrojoną w kostkę cebulę.Zalewam odrobiną wody i duszę ok.20 min.Pierś kroję podsmażam na innej palelni z dodatkiem soli i pieprzy.Dodaję do mięsa wieprzowego razem z suszonymi grzybami.Doprawiam papryką,majrankiem,dodaję liść laurowy.
Wszystko razem duszę na wolnym ogniu ok.30 min.W razie potrzeby dodaję wody.Jeśli sos jest zbyt mało gęsty można zagęścić mąką,lub startym ziemniakiem.Pod koniec gotowania dodaję pokrojoną natkę pietruszki,a oliwki tuż przed samym podaniem sosu,bezpośrednio na talerz.Oliwki dodane do sosu zmienią jego smak,więc by każdy zjadł wolę podać je na sam koniec.