Do góry

Dania główne Przepis na:

Gulasz wieprzowo-drobiowy w sosie grzybowym z oliwkami.

Gulasz wieprzowo-drobiowy w sosie grzybowym z oliwkami.

Autor:

Przepisów i artykułów: 110 Ocena: 572

Dodano:

Odsłon: 193

Pomysł na gularz który pasuje do wszystkiego.

Składniki

3-4 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Gulasz wieprzowo-drobiowy w sosie grzybowym z oliwkami.

Przygotowanie

  1. Mięso wieprzowe kroję ,solę,pieprze,podsmażam na patelni.Dodaję pokrojoną w kostkę cebulę.Zalewam odrobiną wody i duszę ok.20 min.Pierś kroję podsmażam na innej palelni z dodatkiem soli i pieprzy.Dodaję do mięsa wieprzowego razem z suszonymi grzybami.Doprawiam papryką,majrankiem,dodaję liść laurowy.

  2. Wszystko razem duszę na wolnym ogniu ok.30 min.W razie potrzeby dodaję wody.Jeśli sos jest zbyt mało gęsty można zagęścić mąką,lub startym ziemniakiem.Pod koniec gotowania dodaję pokrojoną natkę pietruszki,a oliwki tuż przed samym podaniem sosu,bezpośrednio na talerz.Oliwki dodane do sosu zmienią jego smak,więc by każdy zjadł wolę podać je na sam koniec.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń