Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na gularz który pasuje do wszystkiego.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3601
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 616
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3781
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 349
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 636
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3601
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 616
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3781
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 349
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 636
Składniki
Mięso wieprzowe kroję ,solę,pieprze,podsmażam na patelni.Dodaję pokrojoną w kostkę cebulę.Zalewam odrobiną wody i duszę ok.20 min.Pierś kroję podsmażam na innej palelni z dodatkiem soli i pieprzy.Dodaję do mięsa wieprzowego razem z suszonymi grzybami.Doprawiam papryką,majrankiem,dodaję liść laurowy.
Wszystko razem duszę na wolnym ogniu ok.30 min.W razie potrzeby dodaję wody.Jeśli sos jest zbyt mało gęsty można zagęścić mąką,lub startym ziemniakiem.Pod koniec gotowania dodaję pokrojoną natkę pietruszki,a oliwki tuż przed samym podaniem sosu,bezpośrednio na talerz.Oliwki dodane do sosu zmienią jego smak,więc by każdy zjadł wolę podać je na sam koniec.