Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie jednogarnkowe.
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 883
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1797
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6329
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 883
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1797
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6329
Składniki
Czosnek obrać, pokroić w drobne plasterki. Podsmażyć na maśle. Dodać cebulę pokrojoną w kostkę, całość dusić aż do miękkości. Następnie dodać mięso pokrojone w kostkę. Całość dusić pod przykryciem. Po około 40 minutach dodać pieczarki pokrojone w paski, dusić jeszcze około 15 minut.
Przełożyć wszystko do garnka. Dodać ziemniaki i marchewkę pokrojone w kostkę oraz pozostałe warzywa. Wrzucić liść laurowy, lubczyk, wlać wodę. Całość gotować aż wszystkie składniki będą miękkie. Na koniec doprawić przyprawami.
Dodać kwaśną śmietanę lub jogurt. Nie jest to konieczne.