Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gulasz wieprzowy ugotowany z łopatki wieprzowej, podany z makaronem i kiszonym ogórkiem.
nóż, patelnia, garnek,
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4438
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5895
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12664
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4438
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5895
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12664
Składniki
Mięso myjemy, osuszamy papierowymi ręczniczkami, kroimy w większą kostkę 3/3 cm., solimy i smażymy na rozgrzanym tłuszczu do lekkiego zarumienienia się. Cebulę obieramy i kroimy w ćwierć plastry, dodajemy do smażącego się mięsa, cebula musi być ładnie zeszklona. W między czasie zagotowujemy bulion z suszoną włoszczyzną, zielem angielskim i liśćmi laurowymi. Do gotującego się bulionu dodajemy podsmażone mięso z cebulą, doprawiamy solą i pieprzem ziołowym do smaku i gotujemy 40 minut, do miękkości mięsa. W między czasie gotujemy makaron. Po tym czasie dodajemy pokrojony w kostkę czosnek, sos sojowy oraz mieloną paprykę słodką. Dusimy jeszcze około 20 minut żeby zredukować troszkę wody i zagęszczamy mąką gulasz żeby zrobił się gęstszy.
Ugotowany gulasz podajemy z makaronem oraz z kiszonymi ogóreczkami. Smacznego !!!