Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gulasz wieprzowy ugotowany z łopatki wieprzowej, podany z makaronem i kiszonym ogórkiem.
nóż, patelnia, garnek,
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 137
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 360
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 137
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 360
Składniki
Mięso myjemy, osuszamy papierowymi ręczniczkami, kroimy w większą kostkę 3/3 cm., solimy i smażymy na rozgrzanym tłuszczu do lekkiego zarumienienia się. Cebulę obieramy i kroimy w ćwierć plastry, dodajemy do smażącego się mięsa, cebula musi być ładnie zeszklona. W między czasie zagotowujemy bulion z suszoną włoszczyzną, zielem angielskim i liśćmi laurowymi. Do gotującego się bulionu dodajemy podsmażone mięso z cebulą, doprawiamy solą i pieprzem ziołowym do smaku i gotujemy 40 minut, do miękkości mięsa. W między czasie gotujemy makaron. Po tym czasie dodajemy pokrojony w kostkę czosnek, sos sojowy oraz mieloną paprykę słodką. Dusimy jeszcze około 20 minut żeby zredukować troszkę wody i zagęszczamy mąką gulasz żeby zrobił się gęstszy.
Ugotowany gulasz podajemy z makaronem oraz z kiszonymi ogóreczkami. Smacznego !!!