Do góry

Dania główne Przepis na:

Gulasz wieprzowy na ostro.

Gulasz wieprzowy na ostro.

Autor:

Przepisów i artykułów: 844 Ocena: 16642

Dodano:

Odsłon: 399

Jeśli lubicie ostre potrawy,taki gulasz będzie świetny i do ziemniaków i do pieczywa. Serdecznie polecam:)

Składniki

  • mięso wieprzowe np.łopatka 1,30kg
  • 2 cebula
  • masło łyżka
  • 1 łyżka pasty paprykowej słodkiej
  • 1 lyżeczka pasty paprykowej ostrej
  • 1 łyżka slodkiego sosu chili
  • 6 szt ziela angielskiego
  • 3 listki laurowe
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 kopiata łyżka mąki
  • 150ml śmietany 12%
  • sól,pieprz,maggi
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Gulasz wieprzowy na ostro.

Przygotowanie

  1. Cebule pokroić w grubszą kostkę i zeszklić.
    Dodać czosnek pokrojony w talarki i podsmażyć.
    Umyte i osuszone mięso pokroić w grubą kostkę,dodać do podsmażonej cebuli.
    Zrumienić ciągle mieszając.

    Wlać bulion lub wodę około 1 l ,dodać liście laurowe i ziele angielskie.
    Gotować około godz.do miękkości mięsa.
    Kiedy mięso jest miękkie dać obie pasty,sól,pieprz i maggi.

    Mąkę roztrzepać w odrobinie zimnej wody wlać do sosu.
    Śmietanę zahartować gorącym sosem i dodać do mięsa.

    Zagotować i doprawić jeszcze do smaku wg.swojego gustu.


    Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

fafiatko 17 lutego Swietnie doprawiony! a z tymi pastami gulasz smakuje wrecz genialnie!!! Odpowiedzi: 3 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 17 lutego No i już to lubię :) Dania bez odrobiny "żyletek" są dla mnie takie sobie ;)
Pyszny gulasz, mniam, mniam :)
Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń