Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli lubicie ostre potrawy,taki gulasz będzie świetny i do ziemniaków i do pieczywa. Serdecznie polecam:)
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1301
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24825
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 82
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1301
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24825
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 82
Składniki
Cebule pokroić w grubszą kostkę i zeszklić. Dodać czosnek pokrojony w talarki i podsmażyć. Umyte i osuszone mięso pokroić w grubą kostkę,dodać do podsmażonej cebuli. Zrumienić ciągle mieszając. Wlać bulion lub wodę około 1 l ,dodać liście laurowe i ziele angielskie. Gotować około godz.do miękkości mięsa. Kiedy mięso jest miękkie dać obie pasty,sól,pieprz i maggi. Mąkę roztrzepać w odrobinie zimnej wody wlać do sosu. Śmietanę zahartować gorącym sosem i dodać do mięsa. Zagotować i doprawić jeszcze do smaku wg.swojego gustu. Smacznego życzę!