Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 861 Ocena: 18232
Dodano: 16.02.2020
Odsłon: 2444
3-4 os. | > 60 min | łatwe | przystępne |
Cebule pokroić w grubszą kostkę i zeszklić.
Dodać czosnek pokrojony w talarki i podsmażyć.
Umyte i osuszone mięso pokroić w grubą kostkę,dodać do podsmażonej cebuli.
Zrumienić ciągle mieszając.
Wlać bulion lub wodę około 1 l ,dodać liście laurowe i ziele angielskie.
Gotować około godz.do miękkości mięsa.
Kiedy mięso jest miękkie dać obie pasty,sól,pieprz i maggi.
Mąkę roztrzepać w odrobinie zimnej wody wlać do sosu.
Śmietanę zahartować gorącym sosem i dodać do mięsa.
Zagotować i doprawić jeszcze do smaku wg.swojego gustu.
Smacznego życzę!
Na skróty
Komentarze do przepisu (6)

fafiatko 17 lutego 2020Zgłoś do usunięcia
Swietnie doprawiony! a z tymi pastami gulasz smakuje wrecz genialnie!!! Odpowiedzi: 3 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

Nevermore 17 lutego 2020Zgłoś do usunięcia
No i już to lubię :) Dania bez odrobiny "żyletek" są dla mnie takie sobie ;)Pyszny gulasz, mniam, mniam :) Odpowiedzi: 1 ▼
1 Kto głosował? | Odpowiedz