Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i sycące danie obiadowe. Gulasz wieprzowy to obiadowa klasyka, która sprawdzi się w każdej kuchni.
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 105
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 286
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 2855
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 105
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 286
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 2855
Składniki
Czosnek i cebulę drobno posiekać i zeszklić na jednej łyżce smalcu. Mięso umyć, osuszyć, pokroić w średnią kostkę i zrumienić na pozostałym tłuszczu. Wlać 1 szklankę wody, dodać liście laurowe, ziele angielskie, zeszkloną cebulkę i czosnek, sól i pieprz do smaku. Przykryć i dusić przez około 30 minut. Następnie zdjąć pokrywkę, dodać mieloną paprykę i gotować do miękkości. Przyprawić do smaku sosem sojowym i pieprzem. Podawać z ziemniakami puree, pieczywem lub jak kto lubi. Uwagi: Gulasz wieprzowy w sosie własnym to pełne smaku i aromatu danie, które zyskuje im dłużej jest gotowane. Aby podkręcić smak gulaszu wieprzowego można dodać paprykę ostrą, chili, majeranek, tymianek, cząber, gorczycę czy kolendrę.