Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gulasz z mięsa wieprzowego z marchewkami i figami, najlepszy z kuskusem
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 149
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1857
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14588
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19656
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 149
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1857
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14588
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19656
Składniki
Mięso pokroić w kostkę, marchew w plasterki, cebulę i czosnek posiekać. Rozgrzać olej. Mięso obtoczyć w kuminie soli i pieprzu. Smażyć partiami na rozgrzanej patelni (żeby się ładnie zrumieniło ale nie dusiło). Przekładać do naczynia żaroodpornego.
Na tej samej patelni podsmażyć cebule, marchew i czosnek. Jak będą ładnie zarumienione dodać wino, przecier i przyprawy, wymieszać i przełożyć do naczynia żaroodpornego. Dodać figi i liście laurowe, dolać ok pół szklanki wody. Naczynie przykryć i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 165 stopni. Piec ok 2 godzin. W razie potrzeby dolać wody. Podawać z kluseczkami lub kuskusem.