Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon "groszkowy" rozpoczyna się, więc zaczynamy korzystać ;)
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5930
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9009
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8322
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5709
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5930
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9009
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8322
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5709
Składniki
Mięso myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy na kawałki, oprószamy mąką i smażymy na rozgrzanym oleju. Mięso przekładamy do garnka, zalewamy wrzątkiem (150 ml). Posiekaną cebulę smażymy na tym samym tłuszczu, dodajemy do mięsa razem z wyłuskanym groszkiem. Garnek przykrywamy, dusimy do miękkości mięsa. Do smaku doprawiamy solą, pieprzem, oregano, słodką papryką oraz chili. Na 15 min przed końcem gotowania dodajemy obrane ze skórki (bez nasion) i pokrojone w kostkę, pomidory.