Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon "groszkowy" rozpoczyna się, więc zaczynamy korzystać ;)
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34614
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 885
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 154
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3785
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34614
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 885
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 154
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3785
Składniki
Mięso myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy na kawałki, oprószamy mąką i smażymy na rozgrzanym oleju. Mięso przekładamy do garnka, zalewamy wrzątkiem (150 ml). Posiekaną cebulę smażymy na tym samym tłuszczu, dodajemy do mięsa razem z wyłuskanym groszkiem. Garnek przykrywamy, dusimy do miękkości mięsa. Do smaku doprawiamy solą, pieprzem, oregano, słodką papryką oraz chili. Na 15 min przed końcem gotowania dodajemy obrane ze skórki (bez nasion) i pokrojone w kostkę, pomidory.