Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj polecam danie złożone z gulaszu wieprzowego , ziemniaków i ogórka. Danie proste i smaczne. Polecam
głębsza patelnia, rondel, łyżka drewniana, nóż, deska do krojenia, miska,
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1279
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 257
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 40
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1279
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 257
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 40
Składniki
Mięso oczyścić , osuszyć i pokroić w kostkę, do mięsa dodaj paprykę, chili, sól i pieprz do smaku oraz przeciśnięty przez praskę czosnek . Dodać oliwę , wymieszać i odłożyć w chłodne miejsce. Na głębszej patelni rozpuścić masło klarowne około 2 łyżek, włożyć przygotowane mięso i podsmażyć na średnim ogniu palnika około 20 minut . od czasu do czasu przemieszać . W między czasie na oddzielnej patelni na pozostałym maśle klarownym podsmażyć do zeszklenia pokrojoną w kostkę cebulę, do cebuli dodać obraną, pokrojoną w plastry marchewkę , podsmażać około 10 - 15 minut , następnie dodać oczyszczoną z gniazd nasiennych pokrojoną w kostkę paprykę czerwoną, całość podsmażać do miękkości warzyw. Podsmażone warzywa dodać do podsmażonego mięsa, wlać bulion i wymieszać. Całość gotować jeszcze 15 minut, dodać koncentrat pomidorowy i na koniec gulasz zagęścić delikatnie skrobią wymieszaną w wodzie. Po wlaniu skrobi gulasz od razu zamieszać chwilę pogotować i zdjąć z ognia. Rada; Zamiast skrobi można użyć mąkę pszenną lub dodać więcej koncentratu pomidorowego.
Gulasz gotowy do podania.