Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ugotowany gulasz z wieprzowej łopatki i warzyw podany z kluskami Spatzle.
Na zdjęciu widnieje propozycja obiadu w 30 minut. Danie tanie, pożywne i pysz...
Odsłon: 89
Egzotyczne połączenie smaków. Soczysty kawałek łososia z karmelizowanym anana...
Odsłon: 78
Bardzo smaczna ryba smażona. Jeśli nam zostanie, można zrobić z reszty smaczn...
Odsłon: 84
Na zdjęciu widnieje propozycja obiadu w 30 minut. Danie tanie, pożywne i pysz...
Odsłon: 89
Egzotyczne połączenie smaków. Soczysty kawałek łososia z karmelizowanym anana...
Odsłon: 78
Bardzo smaczna ryba smażona. Jeśli nam zostanie, można zrobić z reszty smaczn...
Odsłon: 84
Składniki
Wymyte mięso kroimy w kostkę 2 cm. x 2 cm. i smażymy na gorącej patelni z tłuszczem. Cebulę i czosnek kroimy w kostkę lekko solimy by zmiękły i gdy mięso będzie zarumienione dodajemy cebulę z czosnkiem doprawione majerankiem i pieprzem i pod przykryciem dusimy do miękkości dolewając pół szklanki wody. W oddzielnym garnczku wlewamy 3 szklanki wody i zagotowujemy, wrzucamy pokrojoną w kostkę marchew i papryki oraz drobno pokrojony lubczyk, solimy do smaku dodajemy pozostałe przyprawy i gotujemy do miękkości warzyw. Gdy mięsko z cebulką jest miękkie i warzywa w garnku miękkie, to dodajemy do garnka z warzywami podduszone mięsko z cebulką i doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy gaz i na małym ogniu dusimy przez 15-20 minut by smaki połączyły się. Doprawiamy do smaku dodajemy łyżkę koncentratu pomidorowego i lekko zagęszczamy rozmieszaną w wodzie mąką. Gotujemy kilka minut mieszając. W między czasie gotujemy kluski spatzle według instrukcji jaka jest na opakowaniu. Ugotowane kluski nakładamy na talerz i polewamy ugotowanym gulaszem. Smacznego !!!